Ogólne > Kącik Kulinarny
bez konserwantow
ayme:
Maggie pij mleko økologisk i jajka kupuj ,na reszte machnij reka
kupilam ostanio w Polsce serek kanapkowo-sernikowy , pisze ze bez konserawantow ale czy mozna w to wierzyc?Fakt ze smakuje bardzo dobrze.Mysle, ze w smaku poznasz roznice czy cos bardzo chemiczne czy nie.Na osiedlowym targu we Wroclawiu moja mama kupila ser i maslo prosto ze wsi , wcale nie tanie, ale zjelczale bylo bleee.Ja kupilam przyprawy pieknie pachna i smakuja, i sa niby naturalne a jak sprawdze ::).
W Niemczech tez maja pelno BIO produktow ,i pelno takich codziennych targow ze zdrowa zywnoscia, jak mieszkasz na Jylland jedz tam i kup,jest tanio.
maggie23:
No tak, moze rzeczywiscie malo precyzyjnie napisalam, ale podam przyklad: wczoraj na zakupach w dużym duńskim sklepie chciałam kupić wedline, oglądałam wszystkie jakie są i w każdej były konserwanty, kupiłam taka w której było ich najmniej. Sery-to samo. Nie chodzi mi o jedzenie z torebki ale produkty codziennego użytku które są w lodówce.
--- Cytat: ayme w 26 Kwi 2013, 17:53:28 ---Maggie pij mleko økologisk i jajka kupuj ,na reszte machnij reka
kupilam ostanio w Polsce serek kanapkowo-sernikowy , pisze ze bez konserawantow ale czy mozna w to wierzyc?Fakt ze smakuje bardzo dobrze.Mysle, ze w smaku poznasz roznice czy cos bardzo chemiczne czy nie.Na osiedlowym targu we Wroclawiu moja mama kupila ser i maslo prosto ze wsi , wcale nie tanie, ale zjelczale bylo bleee.Ja kupilam przyprawy pieknie pachna i smakuja, i sa niby naturalne a jak sprawdze ::).
W Niemczech tez maja pelno BIO produktow ,i pelno takich codziennych targow ze zdrowa zywnoscia, jak mieszkasz na Jylland jedz tam i kup,jest tanio.
--- Koniec cytatu ---
aisak:
--- Cytat: maggie23 w 26 Kwi 2013, 12:18:26 ---liczylam na nazwy konkretnych produktow :(
--- Koniec cytatu ---
jablko, gruszka, mleko, mieso drobiowe... dalej? ;)
happybeti:
No,to , oczywiście, zalezy, gdzie kupujesz... :-\
Kupując w markecie raczej trudno liczyc na świeżą, bez konserwantów żywność.
Możesz kupować np . mięso i sama upiec- ja tak robię i wolimy to od tych niedobrych duńskich kiełbas.Wyjątkiem jest hamburgerryg, który, mimo, ze zapewne "nafaszerofany" tym i owym, i tak nam smakuje.Ale ten w całości, wędzony.
Co do serów- są sklepy specjalistyczne, z dobrymi, dojrzewającymi serami.No, ale to kosztuje, tak, jak mięso i inne produkty u dobrego rzeźnika.Znów coś za coś, niestety...
1941:
--- Cytat: happybeti w 26 Kwi 2013, 20:04:15 ---No,to , oczywiście, zalezy, gdzie kupujesz... :-\
Kupując w markecie raczej trudno liczyc na świeżą, bez konserwantów żywność.
Możesz kupować np . mięso i sama upiec- ja tak robię i wolimy to od tych niedobrych duńskich kiełbas.Wyjątkiem jest hamburgerryg, który, mimo, ze zapewne "nafaszerofany" tym i owym, i tak nam smakuje.Ale ten w całości, wędzony.
Co do serów- są sklepy specjalistyczne, z dobrymi, dojrzewającymi serami.No, ale to kosztuje, tak, jak mięso i inne produkty u dobrego rzeźnika.Znów coś za coś, niestety...
--- Koniec cytatu ---
Ja tam wole szynke szwardzwaldzka z Lidla, albo cos lufttorret.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej