Ogólne > Kącik Kulinarny

bez konserwantow

<< < (14/25) > >>

aisak:

--- Cytat: @ae@ w 28 Kwi 2013, 19:47:14 ---Nie, przecietny dunczyk nie jada w Nomie ale Noma wziela sie z dunskiego przyzyczajenia ze jedzenie jest proste, szybkie, tanie i hm... niewyszukane, niewyfiokowane, niewydumane.

--- Koniec cytatu ---
przepraszam kochana, ale pierwszym dunskim daniem w przecietnym dunskim domu, ktore zobaczylam, lecz nie odwazylam sie sprobowac byly: ziemniaki smazone w karmelu z ogromnej ilosci cukru, ciemny sos do miesa z kostki (tak, tak!)  masla, pieczona tlusta wieprzowina ze skorka.
 
Mnie natomiast skora scierpla na calym ciele... 8)

aisak:

--- Cytat: 1941 w 28 Kwi 2013, 19:49:38 ---Chcesz powiedziec, ze Dunczycy prawie zywcem jedza zwierzatka?????

--- Koniec cytatu ---
Przecietni Dunczycy jedza wszystko, byle.... tanio, tlusto, slodko, duzo i...bez warzyw 8)

aisak:

--- Cytat: piotr1 w 28 Kwi 2013, 19:48:09 ---Ja tam sie nigdzie nie wpraszam...jak sie wprosisz to wiesz...jeszcze jakiś dziwny biały proszek znajdziesz na kartoflach pt cyjanek, a powiedzą ci ze to przyprawy zamorskie

--- Koniec cytatu ---
ufff, wspolczuje serdecznie...

Z iscie kobiecej ciekawosci nie omieszkam jednak zagadnac: Na Allaha, gdzie Ty stolujesz :o :o :o ;D ;D ;D?

1941:
 ;D ;D ;D ;D ;D

Ostatnio takie jakies "przysmaki" Obamie wyslali, wiec czyzby???????

zpatentem:
Juz przestancie z ta kulinarna inwazja na dunczykow :

1. W porzadnych restauracjach kucharze (to sa szanowani przeciez artysci) nie sprzataja tylko personel pomocniczy,uczniowie, rano przychodzi zosia i zasuwa moppa.
2. Restauracje maja smileys (widoczne oceny) i jak zrobia jakas wpadke to to od razu widac; za duze kary i ryzyko ekonomiczne przy ogromnej konkurencji.
3. Dunczycy na pewno sie zdrowiej odzywiaja niz polacy, po za tym nigdy nie zauwazylem tu obzarstwa.
4. Po poludniu w pobliskich supermarketach nie ma juz warzyw; ktos to kupil.

AE: Noma zatrudnia specjalnych lowcow specjalnych roslin, warzywa dostaje tez od jakiegos specjalnego nawiedzionego "hodowcy"; skladniki ktore restauracja uzywa sa dla nas bardzo trudno dostepne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej