Ogólne > Kącik Kulinarny

bez konserwantow

<< < (17/25) > >>

1941:

--- Cytat: aisak w 28 Kwi 2013, 21:27:07 ---proste jedzenie jest bardzo smaczne, tylko... z fantazja i humorem podane i przyprawione ;) 8). Takie cenie i takiemu jestem wierna od lat....
            Co nie oznacza , ze mowie beeee na kluski slaskie, kotlety panabusewane tudziez moje ulubione pabusegi ruskie, czy inne tego typu regionalizmy :)

--- Koniec cytatu ---

I zaliwajka!!!

vordingborg:
Ja na stronie Zakon Bazylianów Melkitów Bosych w Kapturze wyczytałem że  konserwanty są niezbędne dla zapewnienia trwałości, zorientowałem się też że głównie chodziło im o spiryt mam nawet ulotkę  :)

ayme:
bardzo prosta , bazujaca na podstawowych , dobrej jakosci skladnikach jets kuchnia wloska.warzywa, mieso,chleb jest tak smaczne ze nie potrzebuje udziwnien i na tym to polega...
kartofle w karmelu wziely sie z biedy w dawnej Dani zeby sie asycic robili je z cukrem i maslem,byli kiedys bardzo biedni...pracowalam z jedna pedagog ktora nie mogla patrzec na sledzie bo cale dziecinstwo jadla je zasolone z beczki bo byli biedni...ma ok 60 lat .

aisak:

--- Cytat: 1941 w 28 Kwi 2013, 21:45:31 ---I zaliwajka!!!

--- Koniec cytatu ---
nej tak ;)

wodzionka 8)!!!

aisak:

--- Cytat: ayme w 28 Kwi 2013, 22:03:18 ---bardzo prosta , bazujaca na podstawowych , dobrej jakosci skladnikach jets kuchnia wloska.warzywa, mieso,chleb jest tak smaczne ze nie potrzebuje udziwnien i na tym to polega...
kartofle w karmelu wziely sie z biedy w dawnej Dani zeby sie asycic robili je z cukrem i maslem,byli kiedys bardzo biedni...pracowalam z jedna pedagog ktora nie mogla patrzec na sledzie bo cale dziecinstwo jadla je zasolone z beczki bo byli biedni...ma ok 60 lat .

--- Koniec cytatu ---
proste , smaczne potrawy najczesciej sie z biedy wziely. Ja mysle ze tak samo jak nam nie odpowiadaja specialy kuchni dunskiej, tak tubylcom nie odpowiadalaby wlasnie np polska zalewajka,wodzionka, ziemniaki z kapusta, czy tez inne cuda niewidy ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej