Ogólne > Kącik Kulinarny
bez konserwantow
piotr1:
--- Cytat: ayme w 28 Kwi 2013, 22:03:18 ---bardzo prosta , bazujaca na podstawowych , dobrej jakosci skladnikach jets kuchnia wloska.warzywa, mieso,chleb jest tak smaczne ze nie potrzebuje udziwnien i na tym to polega...
kartofle w karmelu wziely sie z biedy w dawnej Dani zeby sie asycic robili je z cukrem i maslem,byli kiedys bardzo biedni...pracowalam z jedna pedagog ktora nie mogla patrzec na sledzie bo cale dziecinstwo jadla je zasolone z beczki bo byli biedni...ma ok 60 lat .
--- Koniec cytatu ---
tak,zgadza sie..duny do czasu znalezienia ropy byly bidokami i to bardzo, wiec potem jak przyszedl dobrobyt to slodzili wszystko co sie nadawalo i wszystko co sie nie nadawalo tez...no i tak sie kuchnia uksztaltowala troche przez to...wiem z opowiesci znajomych dunow wlasnie
aisak:
--- Cytat: piotr1 w 28 Kwi 2013, 22:50:26 ---
tak,zgadza sie..duny do czasu znalezienia ropy byly bidokami i to bardzo, wiec potem jak przyszedl dobrobyt to slodzili wszystko co sie nadawalo i wszystko co sie nie nadawalo tez...no i tak sie kuchnia uksztaltowala troche przez to...wiem z opowiesci znajomych dunow wlasnie
--- Koniec cytatu ---
tak, cukier jako synonim zamoznosci i pozycji w spoleczenstwie...
zpatentem:
--- Cytat: @ae@ w 28 Kwi 2013, 21:13:08 ---
Przesadzasz jernurt to prawie chwast, podawali tez mrówki i koniczyne, no a cebula i katrofle tez do rzadkosci nie naleza :-)
--- Koniec cytatu ---
AE wiesz jednak za malo na temat Nomy, widzialem pare programow w tv o Nomie i one sa zrodlem moich info. Byly tam m.in. wywiady z dostarczycielami "ziolek" i warzyw. Po za tym menu jest pewnie zmieniane czesto i zapotrzebowanie na dziwaczne rosliny duze.
1941
"A te "armaty" na ulicach to takie nadymane z powietrza hahahahah" To zdanie dyskwalifikuje cie w kazdej rozsadnej dyskusji.Stad moja reakcja.Ja przebijac sie z czym? Po co? Gdzie? A twoj osobisty stosunek do mnie jest mi zupelnie obojetny. Osobiscie uwazam cie za forumowego mistrza spamowych farmazonow.
1941:
--- Cytat: zpatentem w 28 Kwi 2013, 23:16:44 ---AE wiesz jednak za malo na temat Nomy, widzialem pare programow w tv o Nomie i one sa zrodlem moich info. Byly tam m.in. wywiady z dostarczycielami "ziolek" i warzyw. Po za tym menu jest pewnie zmieniane czesto i zapotrzebowanie na dziwaczne rosliny duze.
1941
"A te "armaty" na ulicach to takie nadymane z powietrza hahahahah" To zdanie dyskwalifikuje cie w kazdej rozsadnej dyskusji.Stad moja reakcja.Ja przebijac sie z czym? Po co? Gdzie? A twoj osobisty stosunek do mnie jest mi zupelnie obojetny. Osobiscie uwazam cie za forumowego mistrza spamowych farmazonow.
--- Koniec cytatu ---
Twoje "doswiadczenie" przebywania miedzy Dunczykami czerpana z TV i na dodatek programow promocyjnych (czyt. reklam), powalila mnie na kolana i nic dodac nic ujac.
Menu pewnie zmieniaja czesto? To wiesz albo nie wiesz?
Dla mnie to tak jakbys napisal w dup..... bylem i g....... widzialem tyle.
Wytykajac komus niewiedze z braku obcowania z Dunczykami a jednoczesnie samemu przyznajac, ze "wiedze" posiada sie z reklam z TV, to zaden normalny i powazny argument.
Co do wycieczek osobistych, szkoda mojej klawiatury poniewaz nad bezsensem i beznadzieja sie nie dyskutuje. Wole uchodzic za spamowego farmazoniarza inz beznadziejnego mistrza glupoty.
zpatentem:
Sluchaj buraku !
Noma jest tak znana, ze nie potrzebuje zadnych reklam, oczekiwanie na wolne miejsca jest wielomiesieczne. Nigdzie nie zobaczysz w dunskiej tv reklam znanych i najlepszych restauracji, bo sa zbyteczne. To przeciez logiczne.
Programy byly o "najlepszej restauracji na swiecie" o zalodze, uczniach (byl tam tez polak) i oczywiscie wlascicielu i jego rodzinie.To tez logiczne bo to "duma" Danii.
Radze:odrob lekcje albo udawaj, ze odrobiles, zanim zaczniesz oszolomiony nalogowo pieprzyc o czymkolwiek, zasmiecajac forum.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej