Ogólne > Kącik Kulinarny
bez konserwantow
1941:
--- Cytat: zpatentem w 29 Kwi 2013, 09:18:39 ---Sluchaj buraku !
Noma jest tak znana, ze nie potrzebuje zadnych reklam, oczekiwanie na wolne miejsca jest wielomiesieczne. Nigdzie nie zobaczysz w dunskiej tv reklam znanych i najlepszych restauracji, bo sa zbyteczne. To przeciez logiczne.
Programy byly o "najlepszej restauracji na swiecie" o zalodze, uczniach (byl tam tez polak) i oczywiscie wlascicielu i jego rodzinie.To tez logiczne bo to "duma" Danii.
Radze:odrob lekcje albo udawaj, ze odrobiles, zanim zaczniesz oszolomiony nalogowo pieprzyc o czymkolwiek, zasmiecajac forum.
--- Koniec cytatu ---
Przyganil: rąkiel, burakowi. ;D ;D ;D ;D ;D
Niemniej bardzo Ci dziekuje za komplementy jakimi raczyles mnie obdarzyc.
We wzajemnej trosce o Ciebie, przyjmij moje wyrazy szczerego ubolewania i wspolczucia, z powodu Twojej jednostki chorobowej.
Dodatkowo pociesze jeszcze, ze inni cierpia na gorsze dolegliwosci i wcale to nie jest wstyd korzystac z porad lekarskich i leczyc sie. Brak dalszego leczenia moze skutkowac dalszymi skomplikowanymi powiklaniami, wiec moze juz dluzej nie zwlekaj.
lebowski:
Witam!
Pozwole sobie nieco rozluznic atmosfere dyskusji i powrocic do tematu watku, jakim sa konserwanty w zywnosci.
Pozwole sobie rowniez na odrobine prywaty :) Mam ogromna przyjemnosc prowadzic sklepik z polskimi wedlinami w Esbjerg. Zapraszam :) W naszych produktach sa konserwanty (niestety nie da sie ich w dzisiajeszym swiecie uniknac), ale nie ma ich az tak duzo, jak w produktach fabrycznych...
O smaku polskich wyrobow nie wspomne :) Z uporem i determinacja probujemy przekonywac Dunczykow do naszych wedlin i kielbas i nieskromnie musze rzec, ze zaczynamy odnosic sukcesy na tym polu :)
W polowie maja, po raz pierwszy w sklepie, zostana wprowadzone wedliny z tylko jednym konserwantem - peklasola (E250). Z wedlin i kielbas, ktore wkrotce do nas zawitaja zostaly weeliminowane fosforany, przeciwutleniacze i inne "dodatki". Niestety cos za cos - te wedliny i kielbasy maja oczywiscie krotsza date przydatnosci do spozycia.
Wiecej informacji na facebook - Pølsehytten hos MadMos :) Zapraszamy!!!
zpatentem:
Lebowski,
To wlasna produkcja czy import? Jesli to pierwsze to moge podsunac niezla idee.
newbie12:
--- Cytat: aisak w 28 Kwi 2013, 19:51:47 ---przepraszam kochana, ale pierwszym dunskim daniem w przecietnym dunskim domu, ktore zobaczylam, lecz nie odwazylam sie sprobowac byly: ziemniaki smazone w karmelu z ogromnej ilosci cukru, pieczona tlusta wieprzowina ze skorka.
Mnie natomiast skora scierpla na calym ciele... 8)
--- Koniec cytatu ---
Wspomniane przez Ciebie ziemniaki pierwszy raz zaserwowal mi moj maz. Moj sceptycyzm trwal do chwili wziecia ich do ust, potem byla juz milosc od pierwszego kesa ;D. Rowniez nasze obie polskie rodziny je lubia wiec ziemniaki w sloikach wozimy tam kartonami. Probowalismy robic ze zwyklych dostepnych w Polsce ale jakos nie wychodza tak samo.
Co do flæskesteg.... Osobiscie za wieprzowina nie przepadam, natomiast jesli w tej potrawie skorka jest wypieczona i chrupiaca to mniam... :)
Naleze do osob ktore lubia probowac nowych smakow i z doswiadczenia wiem, ze nie ma co sie bac. Czasami najdziwniej wygladajaca potrawa potrafi bardzo przyjemnie zaskoczyc.
A zeby bylo w temacie... Czasem sama robie wedliny bo w domu chetniej sa zjadane niz kupne, no i wiem przede wszystkim co daje. Czasem dodaje peklosol dla ladnego koloru ale generalnie jesli mam np kielbasy w sloikach wystarczy 2-3 krotne zagotowanie i moga stac nawet do pol roku
lebowski:
@zpatentem, niestety nie jest to wlasna produkcja. Importujemy wedliny z Polski, ze Slaska (taki patriotyzm regionalny :)).
Gwarantuje wysoka jakosc i fantastyczny smak ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej