Ogólne > Kultura
Polskie filmy w Cinemateket w Kopenhadze
aisak:
bardziej serio, temat mnie interesuje....
lukashero:
bilety zarezerwowane :D
psychopata:
Cinemateket w dniach 24.10-7.11 organizuje przeglad najnowszych filmow z Europy Centralnej i Wschodniej pod nazwa "East by Southwest". Polske reprezentuja "Papusza" malzenstwa Krauze, rewelacja ostatniego festiwalu w Karlowych Warach (rezyserzy przedstawia sami film 31.10) oraz zdobywca Teddy'ego na festiwalu Berlinie "W imie..." Malgorzaty Szumowskiej z genialna rola Andrzeja Chyry.
Szczegoly i opisy filmow tutaj:
http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=8702
Do zobaczenia.
zpatentem:
Duzo interesujacych filmow widze; Matchmaking Major to pewnie cos w stylu starej czechoslowackiej szkoly filmowej; nigdy bowiem nie zapomne Milosc Blondynki czy Pociagi Pod Specjalnym Nadzorem; dwa arcydziela.
Z polskich zobacze Papusze ale o ksiedzu chyba juz nie. Musze jeszcze raz przebadac program :)
psychopata:
Ja po lekturze wywiadu z Chyra w Newsweeku pojde na "W imie..." na sto procent. Ten film juz budzi kontrowersje, wiec warto obejrzec, zeby sobie wyrobic zdanie.
Ja z czeskich ide na "In the shadow", bo lubie rezysera, pamietam jego "Samotnych".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej