Ogólne > Hydepark

KRAJ IDEALNY ?

<< < (3/17) > >>

waruiny:
Polacy w Japonii.

http://www.wykop.pl/link/909761/ama-prawda-o-japonii-bez-koloryzowania-i-sciemy/

Wszyscy biali w Japonii są gajdzinami. Japonia to inny świat. Zdałem 2 moduły z japońskiego. Łatwa wymowa, hiragana i katakana do naczenia, ale kandżi mnie przeraża. :-*

happybeti:
No i tak "wsiąkłam" w tę Japonię, że czasu na forum nie starczyło :-\.

W moim mieście kilka lat temu Japonczycy otwierali duże przedsiębiorstwo.Z tej okazji znacza część starających się o pracę tam ludzi miała zafundowane kilkumiesięczne szkolenia w Japonii .Więc miasto oprócz "normalnej" grupki młodych japonofilów, co to latali po parkach z katanami i przebierali się za postaci z anime, miało spory odsetek Japończyków , którzy przyjechali tam "rozkręcać interes" , oraz nowych wyznawców Kraju Kwitnącej Wiśni  ;D. Jesazcze kilka lat temu, bo nie wiem jak teraz, przynajmniej połowa młodzieży uczyła sie japońskich "krzaczków" itd  ;) ;D- ot, taka mania nieszkodliwa na miasto spadła ;D

piotr1:
tutaj z przykroscia musze sie zgodzic z aisak- nadgorliwosc w porownaniu z islamizacja to pikus 8)
ogladalem program w tv o wielkiej brytanii-mlodzi ludzie przechodzili kolo meczetu, dziewczyny i mialy ukryta kamere, wieczorem, wyszlo do nich 2 gosci i mowi -co tu robicie?tu jestmeczet, wynoscie sie stad, gdzie macie burki-czy jakos tak to sie nazywa, te szmaty co na glowach maja...one mowia- ale jestesmy w wielkiej brytanii, a gosc mowi- w wielkiej brytanii?jestesmy kolo meczetu, tu jest islam, bedziemy wam ladowac do lbow islam lopatami, jeszcze zobaczycie wielka brytanie...

hmm...pewnie to wyjatek i nie jest tak na codzien....a moze jest?- bo czemu tv ubrala dziewczyny w kamery i je puscila w tamta okolice?

1941:
Ech ja mowie i znowy ta Palstyne bedzie trzeba oblegac a ja juz zbroje do muzeum oddalem!!!

piotr1:

--- Cytat: Jomir w 02 Maj 2013, 23:44:03 ---Pare rzeczy w japonoskim prawie jest ok. pare jest przesada (o ile oczywiscie cytowany material jest prawdziwy).

Osobiscie uwazam, ze kazda nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu.

Dobrej nocy.

--- Koniec cytatu ---

prawieracja...jomir- zobacz kraje ktore ktore mialy liberalne przepisy dla muslimow lub te przepisy zrebila.....zribale...zrobi....zrrebalizo....tfu!- zobacz kraje ktore zmienily przepisy wlasnie dla nich- jaki teraz maja klopot i jak usiluja sie wycofac z tych przepisow-a latwe to nie bedzie..czemu?- bo czlowiek ma taka nature ze latwo przyzwyczaja sie do dobrego a ciezko odzwyczaja-a ze jest tu ich duzo bo nasciagali rodziny rodzin i namnozyli sie jak kroliki wiec beda prostestowac i walczyc,jak im ise wydaje- o swoje, a tak naprawde, to o nasze.. pozatym zawsze lepiej zapobiegac niz leczyc- to stara murzynska prawda- pewnie gdy aisak reka rwie to tez sobie tak czasem pomysli 8) - wiec wedlug mnie japonia zapobiega gdyz nie chce leczyc...- w przeciwienstwie do pani aisakowej 8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej