Ogólne > Hydepark
Aparat na zęby
klaudiiia02:
Witam,
mam pytanie, czy orientuje się ktoś jaki jest koszt założenia aparatu na zęby i co miesięcznych wizyt?
Z góry dziękuję za odpowiedz : )
bartdk:
Moja zona jak chciala tutaj zalozyc to ortodonta powiedzial jej okolo 32.000 dkk za dwa łuki-gora i dół plus 350 dkk za kazda wizyte, takze zalozyla w PL:) i jezdzila co miesiac do Pl na wizyty to nawet połowe tego co tu jej nie wyszło...
zaq:
Wszystko zalezy od tego ile jest do wyprostowania. Za cale leczenie trzeba sie liczyc z wydatkiem rzedu od 20.000 do prawie 50.000 koron w prywatnej klinice. Do 18 roku zycia aparat jest refundowany, pozniej pokrywasz wszysko z wlasnej kieszeni, chyba, ze oplacasz dodatkowe ubezpieczenie.
vaxa_rys:
wszystko zalezy od wady, ceny miedzy 20tys kr a 40 tys kr. Ja po 2 latach jezdzenia do PL do ortodontki, ktora miala byc najlepsza w Szczecinie i spiep**yła mi sprawe przenioslam leczenie tutaj. Kosztowalo mnie to dodatkowe 20 tys kr,ale mam rozlozone na raty nieoprocentowane i jestem zachwycona efektami. szkoda tylko czasu i pieniedzy wydanych na moja polska "panią doktor"...
BarneyG:
O ile bilety do Wawy beda tanie polecam pania dr Ewe Czochrowska... kolejki niebozebne, ale warto :D
2.500 PLN za rzad + 50 PLN za wizyte...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej