poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: DR2  (Przeczytany 22509 razy)

rafa1712

• Gość
Odp: DR2
« Odpowiedź #75 dnia: 23 Maj 2013, 14:59:50 »
  Ta ostania  czesc  flimu  z  watkiem  polsko  zydowskim  byla  zrobiona  jak  1000  odcinek  plebanii  albo  swiata  wedlug  kiepskich .  Ja  mam  takie  wrazenie  ze  ci  ktorzy  w  ogole  moga  sie  obruszac  na  takie  filmiki  to  ta  czesc narodu  ktora  slucha  radia  maryja  ,  mowi  tylko  po  polsku  ,  a poza  krajem nie  byla  nigdy  a  jesli  juz  to  jakiejs all-inclusive  czyli  " lecim nachlani  juz  od  wawy  "  airlines  :P

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #76 dnia: 23 Maj 2013, 15:23:46 »
;D Powtarzasz jakies ploty i wstretne oszczerstwa wypuszczane przez Wybiorcza do spolki z Lisem. Jaka lesbijka, jak z szostka dzieci? A przyjaciolka pewnie jej tylko w wychowaniu pomagala ;)
;D ;D ;D
" Polak gorszego sortu"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #77 dnia: 23 Maj 2013, 16:14:35 »
Ty polonistka, to to chyba Zeromski powiedzial, ze trzeba rozdrapywac rany przeszlosci, by nie zabliznily sie blona podlosci. No ale Ty z Sienkiewicza cala, z romantykow, mi zawsze bylo blizej do pracy organicznej, silaczek i pozytywistow w ogole.
Ja cie epitetami nie obrzucam, nie ;)?. Pojecia nie mam, skad, za glupia na to jestem 8).

A nawet, gdyby, to co z tego? Mowie, nie klekam przed nikim, tylko dlatego, ze powiedziano, ze wielki.

Oki , rozumiem, ale...nie klasyfikuj, bo to czasem potrafi niezle zmylic ;). Moze i mi blizej do romantykow, ale...z silka tez jestem za pan brat, a podobnie jak kobieta pracujaca, ja zadnej pracy sie nie boje 8) ;D.
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #78 dnia: 23 Maj 2013, 19:46:45 »
  Ta ostania  czesc  flimu  z  watkiem  polsko  zydowskim  byla  zrobiona  jak  1000  odcinek  plebanii  albo  swiata  wedlug  kiepskich .  Ja  mam  takie  wrazenie  ze  ci  ktorzy  w  ogole  moga  sie  obruszac  na  takie  filmiki  to  ta  czesc narodu  ktora  slucha  radia  maryja  ,  mowi  tylko  po  polsku  ,  a poza  krajem nie  byla  nigdy  a  jesli  juz  to  jakiejs all-inclusive  czyli  " lecim nachlani  juz  od  wawy  "  airlines  :P

A ja widzisz ani do jednej, ani do drugiej, ani do trzeciej grupy nie naleze, ale sie obruszam.
Bo pokazanie AK jako organizacji antyzydowskiej poprzez przedstawenie akcji odbicia pociagu NIemcom i pozostawienie Zydow w zamknietych wagonach, bo sa takimi samymi swiniami jak Niemcy i Ruscy; a nastepnie ukaranie czlonka druzyny, za to, ze okazal sie Zydem jest moim zdaniem przesada.
Nie oczekiwalam holdow, ale choc odrobiny nawet nie prawdy historycznej, ale przynajmniej poszanowania dla prawdy.
No coz, kazdy ma inne uczucia patriotyczne.
Jedni bede spiewali zapici w sztok, ze wszyscy Polacy to jedna rodzina.
Inni beda jedli polska szynke.
Jeszcze inni nie beda uczyc dunskiego, jako ze nie bedzie Dun plul nam w twarz.
Ja ma swoja idee malego patriotyzmu i szacunku do polskiej historii i dlatego mnie to porusza.
Nie bede jedna szla na manifestacje, tudziez nie pojde obrzucac ambasady niemieckiej kamieniami.
Natomiast mojemu mezowi przedstawilam prawde historyczna. Moj maz opowiedzial w pracy. I prosze, juz okolo 10 Dunczykow wie o tym, jak bardzo zaklamany byl to film.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #78 dnia: 23 Maj 2013, 19:46:45 »

Telewizja kazda inna niz DR1 i DR2

Zaczęty przez veraDział Hydepark

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 6445
Ostatnia wiadomość 25 Mar 2009, 15:23:58
wysłana przez turbo
Wczorajszy dokument o Arabach na DR2

Zaczęty przez liliaDział Hydepark

Odpowiedzi: 13