Ogólne > Hydepark
Pokłosie nie dla duńczyków
makarpoland:
--- Cytat: piotr1 w 05 Cze 2013, 23:04:55 ---
Wiesz co? Srasz kitem jak mało kto..polski naród na wyniszczenie..a kto by im w fabrykach pracował?a kto by pracował na Niemców w Polsce? Gestapo??wez chłopie jak juz cos czytasz to użyj mózgownicy czasem- to nie jest bolesne az tak bardzo jak ci sie wydaje...Żydzi, Cyganie itp- to sie zgodzę, ale Polacy??jakies polskie elity - to tez możliwe, ale i tak nie wszyscy...cały naród....ludzie...jak to kolejny studencik to ja sie boje wracać do polski, gdy oni skończą studia...
--- Koniec cytatu ---
Ano taki, ze mozna utrzymywac tylko wlasnie garstke "fabrykantow". Wyniszczenie nie rowna sie zabicie wszystkich doslownie, tylko stworzenie klasy roboli. Czy to tak ciezko zrozumiec ? Ktorys raz wyskakujesz jak Filip, a po twoich postach mozna wywnioskowac brak znajomosci tematu, wiedzy i jakis dziwny zaczepno-buraczany ton.
Ja sie boje za to, ze tacy jak ty wroca kiedys do Polski i byc moze keidys beda moim szefem :-\
cwsm111:
--- Cytat: piotr1 w 05 Cze 2013, 23:04:55 ---
Wiesz co? Srasz kitem jak mało kto..polski naród na wyniszczenie..a kto by im w fabrykach pracował?a kto by pracował na Niemców w Polsce? Gestapo??wez chłopie jak juz cos czytasz to użyj mózgownicy czasem- to nie jest bolesne az tak bardzo jak ci sie wydaje...Żydzi, Cyganie itp- to sie zgodzę, ale Polacy??jakies polskie elity - to tez możliwe, ale i tak nie wszyscy...cały naród....ludzie...jak to kolejny studencik to ja sie boje wracać do polski, gdy oni skończą studia...
--- Koniec cytatu ---
Ci, którzy nie znają swojej historii, są skazani na jej powtarzanie.
1941:
--- Cytat: cwsm111 w 06 Cze 2013, 05:37:38 ---
Ci, którzy nie znają swojej historii, są skazani na jej powtarzanie.
--- Koniec cytatu ---
Ponoc aspirujecie do inteligencji Polski i kabusewania panstwem wiec chyba powtorki nam nie groza? ;D
Natomiast ja mam w pamieci, jak ta polska "inteligencja" traktowala reszte polskiego spoleczenstwa!!!
Utrzymujac ciemnote na wysokim poziomie, aby mozna bylo nia swobodnie zarzadzac, mam w d....... taka alternatywe "patriotyczna".
W Polsce zarowno jedne jak drugie opcje wytworzyły przesyt wszelkiego rodzaju słuzb, ktore maja słuzyc kontroli spoleczenstwa i sa wykorzystywane p-ko niemu, niby to w ochronie "demokracji" (śmiechu warte).
W kazdym normalnym kraju słuzby sa dla ochrony społeczenstwa i stoja po jego stronie, a nie zarzadzajacych krajem jak to jest w Polsce.
Owszem historie trzeba znac i o niej pamietac, ale wlasnie dla budowania lepszego, nowego jutra a nie przywacania z niej wzorcow bo np. "patriotyczne" niby były.
Dziwnym trafem w Polsce władza nie jest po to aby cos robic dla ludzi, tylko po to by czerpac z niej korzysci przez zarzadzajacych i zrobic "ślizgawke" na tyłkach reszty ludzi.
To tak jakbym patrzył na łaskawe "przedsiewziecie gospodarcze" z "troska" o pracownikow dla ich "dobra" reprezentowana przez martuchne ;D
1941:
--- Cytat: makarpoland w 06 Cze 2013, 00:36:09 ---Ano taki, ze mozna utrzymywac tylko wlasnie garstke "fabrykantow". Wyniszczenie nie rowna sie zabicie wszystkich doslownie, tylko stworzenie klasy roboli. Czy to tak ciezko zrozumiec ? Ktorys raz wyskakujesz jak Filip, a po twoich postach mozna wywnioskowac brak znajomosci tematu, wiedzy i jakis dziwny zaczepno-buraczany ton.
Ja sie boje za to, ze tacy jak ty wroca kiedys do Polski i byc moze keidys beda moim szefem :-\
--- Koniec cytatu ---
Makar nie rozumiem Twoich obaw. Idziecie po władze, juz własciwie Twoja opcja zwycieztwo ma w kieszeni i ty "pękasz"?
No kto ma byc w Polsce szefem jak nie Ty???
To chyba reszta powinna miec stracha, przed powrotem, a nie Ty!!!
No wracajac do klasy roboli! Jakie ma znaczenie kto tworzy i wykorzystuje klase roboli w Polsce, wrog zewnetrzny czy tzw. "własna inteligencja"???
Ja nie widze zadnej roznicy! Za wroga mozna sie przynajmniej obcego jezyka nauczyc i sa mniejsze zahamowania dla stawiania wobec temu oporu;D ;D ;D
W przypadku okupacji własnej, oskarza o bratobojcze walki, mordy polityczne itd. zamach na "demokracje", lepszej komedii w tragicznym wykonaniu nie trzeba.
piotr1:
--- Cytat: makarpoland w 06 Cze 2013, 00:36:09 ---Ano taki, ze mozna utrzymywac tylko wlasnie garstke "fabrykantow". Wyniszczenie nie rowna sie zabicie wszystkich doslownie, tylko stworzenie klasy roboli. Czy to tak ciezko zrozumiec ? Ktorys raz wyskakujesz jak Filip, a po twoich postach mozna wywnioskowac brak znajomosci tematu, wiedzy i jakis dziwny zaczepno-buraczany ton.
--- Koniec cytatu ---
Nawet stworzenie i zostawienie przy życiu klasy roboli moze odnowić cały naród...cos sie studenciki gubicie w swoich kiepskich teoriach....zwłaszcza ze wyniszczenie znaczy wyniszczenie- moze Sprawdz w jakimś słowniku aboco.. 8)
A co ma bycie szefem i biznes lub praca do dyskusji na forum?- nic sie nie boj 8)
Ja natomiast mam powody do obaw takie- jak tacy studenci uczą sie np medycyny i bedą mnie leczyć....- porażka...skoro tak znają historie to pewnie podobnie znają inne przedmioty... 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej