Ogólne > Hydepark

Øl er godt, øl er sundt, derfor drikker vi det året rundt ;)

(1/6) > >>

psychopata:
Do kolegow piwoszy. Znudzily mi sie te siki carlsbergowo-tuborgowe i szukam czegos przyzwoitego. Nie chodzi mi o piwa lepsze, mam obcykane bryghusy, ale chodzi mi o jakies sensowne piwa do kupienia w normalnym sklepie. Ostatnio w Netto maja kilka fajnych czeskich, np. za 10 dkk kupilem bardzo przyzwoitego pilsnera o nazwie Konrad i wlasnie popijam, ale moze ktos zna jeszcze inne?

cwsm111:
Akurat Konrad mi osobiście nie podszedł,w Netto kupuje czeskiego Platana dwa rodzaje całkiem przyzwoite,oraz Skovlyst.
Bodajże w najbliższej gazetce trzy rodzaje po 13 koron.
W Fakcie kupuje dwa rodzaje piwa niemieckiego pszenicznego,niefiltrowane nazwa mi umknęła-złote puszki.

Ogólnie to Netto trzyma poziom.
Rema -masakra
Fakta -średnio.
Aldi i Lidl bez komentarza.

Lubie za cenę i przyzwoite wykonanie piwo z Tuborga ....................Bożonarodzeniowe.

lebowski:
hej. polecam czeskie 1795 dostepne w Kvickly, super brugsenie i w fakcie (najlepsze jest w zielonej butelce ze srebrna szyjka, te ze zlota nie jest takie dobre, przynajmniej dla nas), 1795 czesto jest w promocji i mozna juz za 59,95 kupic 10 sztuk :D Wystepuje tez w wersji niskoalkoholowej 0,5 %, trzeba uwazac na butelki  ;)
Poza tym w netto mozna kupic bitburgera (wspaniale niemieckie piwo).
Na zdrowie!

psychopata:
Dzieki :) Platana chyba pilem, 1795 na pewno, choc nie jestem pewien, czy to, ktore polecasz najbardziej, Lebowski. Za Bitburgerem sie rozejrze, za pszenicznymi nie przepadam. Z Julebrygiem tez mam problem, za mocne chyba ;)
Tanie piwo z Lidla kupilem raz i nie zamierzam powtarzac, z Aldiego sie nie odwazylem  ;D
Mi sie przy okazji przypomnialo, ze netto ma tez czeskiego Nymburka, zwlaszcza wersja ciemna dunkel jest dobra.
Zastanawiam sie, czemu polskie browary i kampanie piwowarskie nie wpadly na to, zeby sie wbic tu na rynek. Bo czeskich piw od groma i troche, nasze tylko w polskim sklepie. Nie zebym uwazal, ze Tyskie jest lepsze od Carlsberga, ale przeciez w Polsce pojawila sie ostatnio masa ciekawych piw i moze bylaby szansa zainteresowac inne narody.

BTW, na ølfestival w Carlsbergu jest do sprobowania 800 rodzajow piwa ;)

cwsm111:
Po pierwsze ,Czechy ,Niemcy ,Słowacja kojarzone są z produkcja piwa , tak samo jak Francja z wina czy tez szampana, tak jak nasz kraj z produkcji wódki ,ciężko jest to zmienić , nie jest to oczywiście niemożliwe ale marazm jest zastanawiający.

Oczywiście możemy się obrażać ale prawda jest taka że jesteśmy mało znani na arenie międzynarodowej w produkcji piwa przemysłowego pod własna marką.

Co do obecności Czeskich piw -

Od 2007 browar jest wyłączonym importerem Carlsberga na Republikę Czeską.

Wyjaśniać chyba nie trzeba?

A dlaczego takiej pozycji nie osiągną Okocim?

Ciekawostka na koniec.

Kiedyś w programie zajmującym się graniem na giełdzie podsumowywali dobry rok Carlsberga.

Na Zelandii osiemdziesiąt kilka procent piwa sprzedawanego  pochodzi z browaru Szwedzkiego oraz z Kopenhagi reszta z Polski.
W pozostałej części Danii 87 procent z Polski reszta  jeżeli sie nie mylę z Fredericji.

Ciekawe jak wygląda statystyka dla Unibrew royal , jakoś  min. Łomży i Perły nie widzę na półkach,

Dobre kilka lat temu wypadł z półek w remie całkiem dobry Koźlak z browaru Amber.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej