Ta ostania czesc flimu z watkiem polsko zydowskim byla zrobiona jak 1000 odcinek plebanii albo swiata wedlug kiepskich . Ja mam takie wrazenie ze ci ktorzy w ogole moga sie obruszac na takie filmiki to ta czesc narodu ktora slucha radia maryja , mowi tylko po polsku , a poza krajem nie byla nigdy a jesli juz to jakiejs all-inclusive czyli " lecim nachlani juz od wawy " airlines 
A ja widzisz ani do jednej, ani do drugiej, ani do trzeciej grupy nie naleze, ale sie obruszam.
Bo pokazanie AK jako organizacji antyzydowskiej poprzez przedstawenie akcji odbicia pociagu NIemcom i pozostawienie Zydow w zamknietych wagonach, bo sa takimi samymi swiniami jak Niemcy i Ruscy; a nastepnie ukaranie czlonka druzyny, za to, ze okazal sie Zydem jest moim zdaniem przesada.
Nie oczekiwalam holdow, ale choc odrobiny nawet nie prawdy historycznej, ale przynajmniej poszanowania dla prawdy.
No coz, kazdy ma inne uczucia patriotyczne.
Jedni bede spiewali zapici w sztok, ze wszyscy Polacy to jedna rodzina.
Inni beda jedli polska szynke.
Jeszcze inni nie beda uczyc dunskiego, jako ze nie bedzie Dun plul nam w twarz.
Ja ma swoja idee malego patriotyzmu i szacunku do polskiej historii i dlatego mnie to porusza.
Nie bede jedna szla na manifestacje, tudziez nie pojde obrzucac ambasady niemieckiej kamieniami.
Natomiast mojemu mezowi przedstawilam prawde historyczna. Moj maz opowiedzial w pracy. I prosze, juz okolo 10 Dunczykow wie o tym, jak bardzo zaklamany byl to film.