Ogólne > Hydepark

Du skal tale polsk

<< < (5/14) > >>

martuchnam:

--- Cytat: 1941 w 05 Cze 2013, 11:34:06 ---Tak trzymaj!!! ;D ;D ;D
To jaka kwote delegacji płacisz pracownikowi delegowanemu, bo akurat pracuje z wynajeta firma z Polski do specjalistycznego motazu linii produkcyjnej i wiem ile oni dostaja, wiec napisz konkretna kwote delegacji, nie stawki za jaka pracuja oraz kto oplaca zakwaterowanie???
Prosze bardzo, sprawdzam!

--- Koniec cytatu ---
po pierwsze nie zajmuje sie montazami linii produkcyjnych itp.znam sie na wykonczeniowce oraz prowadzeniu baru pubu.po drugie z tego co wiem(firma gdzie pracuje teraz) pracownicy oddelegowani z pl firm do pracy w dk dostaja od 60-85kr/h stawka w zaleznosci od umiejetnosci.za mieszkanie nie placa dojazdy itd wszystko jest na koszt firmy.
a co do stawki mojego meza to mowilam to bylo 10 lat temu.teraz pracuje zupelnie gdzie indziej i za duuuuuzo wyzsza stawke.

1941:

--- Cytat: martuchnam w 05 Cze 2013, 11:43:21 ---po pierwsze nie zajmuje sie montazami linii produkcyjnych itp.znam sie na wykonczeniowce oraz prowadzeniu baru pubu.po drugie z tego co wiem(firma gdzie pracuje teraz) pracownicy oddelegowani z pl firm do pracy w dk dostaja od 60-85kr/h stawka w zaleznosci od umiejetnosci.za mieszkanie nie placa dojazdy itd wszystko jest na koszt firmy.
a co do stawki mojego meza to mowilam to bylo 10 lat temu.teraz pracuje zupelnie gdzie indziej i za duuuuuzo wyzsza stawke.

--- Koniec cytatu ---

Wiec pracownicy sa rznieci w d..... rowno, bo nie dostaja dodatku tzw. delegacji, to co piszesz to psia stawka ktorej tyle zostalo gdy odjeto im koszty ich wyzywienia i zamieszkania na ktore sami zarobili, wiec firma za nic nie płaci, jest dystrybutorem kasy za czynsz i kupuje zarcie dla roboli (bo tak ich traktujecie z tego wynika) za ich pieniadze.
To tyle Kolezanko!
Ja uznaje ta dyskusje za zakonczona bo w tych okolicznosciach, nie chce miec z Toba nic wspólnego!!!

martuchnam:

--- Cytat: 1941 w 05 Cze 2013, 11:51:33 ---Wiec pracownicy sa rznieci w d..... rowno, bo nie dostaja dodatku tzw. delegacji, to co piszesz to psia stawka ktorej tyle zostalo gdy odjeto im koszty ich wyzywienia i zamieszkania na ktore sami zarobili, wiec firma za nic nie płaci, jest dystrybutorem kasy za czynsz i kupuje zarcie dla roboli (bo tak ich traktujecie z tego wynika) za ich pieniadze.
To tyle Kolezanko!
Ja uznaje ta dyskusje za zakonczona bo w tych okolicznosciach, nie chce miec z Toba nic wspólnego!!!

--- Koniec cytatu ---
ja mowilam o stawce jakiej wiem i nie interesuje mnie reszta.poza tym zeby tak im zle bylo to raczej by nie zgadzali sie na prace za takie pieniadze.tak samo jak i kazdy kto pracuje na czarno w danii bez posrednictwa jakichkolwiek firm.mi zeby stawka nie odpowiadala nie pracowalabym za granica za takie pieniadze bo tyle samo mozna dostac w pl.
poza tym sa firmy i firmy nie zapominaj.duny zatrudniajacy za 50kr polaka na czarno arabskie firmy zatrudniajace polakow za 50kr albo mniej tez na czarno i jeszcze dochodza z tego oplaty za mieszkanie wyzywienie itd itp.znam kilka takich firm.i lata mi to ze w h*a wala pracownikow.jesli ktos zna swoja wartosc nigdy nie zgodzi sie pracowac za psie pieniadze

psychopata:

--- Cytat: 1941 w 05 Cze 2013, 08:14:08 --- Ponadto 3F wybitnie walczy z budowlanka polska na tereni Danii
--- Koniec cytatu ---
Alez co Ty mowisz ;) Nie walczy, tylko sie troszczy o to, by tym z Europy Wschodniej placili tyle, co Dunom, jakis rok temu przeciez mieli kampanie w autobusach i na plakatach ;)
Jesli dobrze pamietam, to w 3F wlasnie jest najwiecej Polakow zrzeszonych, bo maja polski oddzial 8).

1941:

--- Cytat: psychopata w 05 Cze 2013, 12:03:57 ---Alez co Ty mowisz ;) Nie walczy, tylko sie troszczy o to, by tym z Europy Wschodniej placili tyle, co Dunom, jakis rok temu przeciez mieli kampanie w autobusach i na plakatach ;)
Jesli dobrze pamietam, to w 3F wlasnie jest najwiecej Polakow zrzeszonych, bo maja polski oddzial 8).

--- Koniec cytatu ---

To był taki skrót myslowy, ale przeciez bardzo dobrze mnie zrozumiałes.  :)
Chodzilo mi dokladnie o to, o czym napisałes.
Ale czy nie slusznie?, zestawiajac z "dobrodziejstwem" jakie roztacza martuchna, wobec polskich fachowców????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej