poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Pan Adam.  (Przeczytany 56098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
Odp: Pan Adam.
« Odpowiedź #45 dnia: 28 Cze 2013, 18:50:10 »
...Oni sa w jakis tam sposob psychicznie wypaczeni i to by wymagalo ogromnego fachowego i spolecznego wysilku by im pomoc; rachunek?...

Za tych, którzy chca zmienic swoje zycie placa podatnicy. W Danii - jak w Polsce nie wiem.
Komuna kieruje do Misbrugcenter gdzie sa zatrudnieni fachowcy - lekarze, pielegniarki, psycholodzy, terapeuci.
Leki takze sa - Antabus, Metadon. Owszem troszke za leki trzeba zaplacic - wolny wybór piwo czy leki.
Dla tych którzy sa zbyt niestabilni - hjemmepleje moze przyjsc i 2 razy w tygodniu podac Antabus.
Mozna starac sie dluzszy pobyt w specjalnych osrodkach. Koszty pokrywa komuna.

Ale trzeba chciec.

Odszkodowanie w postaci gotówki która od razu zamieni sie na alkohol czy cos "innego" nic nie zmieni.

Jak to sie mówi? Mozna konia zmusic zeby przyszedl do zlobu ale nie zmusisz go zeby jadl...
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline nadusiaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 18
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Cze 2013, 18:56:31 »
ubezpieczony czy nie kazdemu nalezy sie pomoc czyz nieuwazasz newbie12,bezdomnym tez.sa rozne przypadki ze swojej winy takimi sa lub nie.a jemu chyba sie nalezalo.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Cze 2013, 19:05:16 »
Dlatego nasze podatki sa takie wysokie. I dlatego, tak uwazam, powinnismy je placic bez szemrania, bo nigdy nie wiemy, czy to nam samym noga sie w zyciu nie podwinie.

Jak to mowia: "Czlowiek planuje, pan Bog kule nosi...".
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline newbie12

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 17
  • -Otrzymane: 58
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Cze 2013, 19:38:16 »
ubezpieczony czy nie kazdemu nalezy sie pomoc czyz nieuwazasz newbie12,bezdomnym tez.sa rozne przypadki ze swojej winy takimi sa lub nie.a jemu chyba sie nalezalo.

nadusiaa nie zrozumiałaś treści mojej wypowiedzi. Ja tylko napisałam jak wyglądałaby analogiczna sytuacja w Polsce. Porównaj sobie warunki tu i tam. Nigdzie nigdy nie wspominałam, że nie należy pomagać więc nie przeinaczaj.

inna

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Cze 2013, 21:20:28 »
Ja znam sytuacje z zycia wzieta. Dyrektor szkoly wysyla sp.syna do pracy oczywiscie kierunek uk. I niby wszystko fajnie , dobrze do czasu kiedy rodzina miala zamiar go odwiedzic bo on sam nie przyjedzal. Wymowki  i takie tam ze praca ze to tamto. Az przyszla traszna wiadomosc do rodzicow. Ze chlopak nie zyje. Popelnil samobojstwo byl bezdomnnym. 
Chlopak od przyjazdu nie dal rady problemy z asymilacja itd.

Zawsze trzeba pomyslec przemyslec kogo widzimy i kogo oceniamy bo w kazdym czlowieku jest jakas wartosc.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Cze 2013, 21:25:48 »
A wielu takim wstyd jest wracac do kraju, bo wiadomo , jak kochani rodacy witaja powracajacych: nieudacznik ::)...

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Cze 2013, 21:35:59 »
Wstyd?!?!bo z reguly opowiadanie bajek co to sie robi i ile sie zarabia za granicamoze wlasnie doprowadzic do tego.zla jestem na ludzi co sie poddaja .mozna powiedziec ida na latwizne albo sa tak slabi ze nie moga sie dzwignac.ciekawe czy Adam podjalby oferowana mu prace?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #51 dnia: 28 Cze 2013, 21:35:59 »

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Cze 2013, 21:47:42 »
Wstyd?!?!bo z reguly opowiadanie bajek co to sie robi i ile sie zarabia za granicamoze wlasnie doprowadzic do tego.zla jestem na ludzi co sie poddaja .mozna powiedziec ida na latwizne albo sa tak slabi ze nie moga sie dzwignac.ciekawe czy Adam podjalby oferowana mu prace?
Nie kazdy jest myszko tak silny, jak Ty :). Ludzie naprawde sa rozni....

Offline ThaBoss

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 29
  • -Otrzymane: 61
  • Reputacja: +0/-0
    • Status GG
« Odpowiedź #53 dnia: 28 Cze 2013, 22:00:11 »
Ludzie moga byc rozni ale do roboty chodzic trzeba i nie ma tutaj zbednego gadania .... co to jest w ogole za temat?
Nigdy nie wymieniaj nadaremnie mojego imienia
 Jeśli nie masz co powiedzieć, to nie otwieraj gęby
 Kłapiesz głupim ryjem jakbyś sam był kurwa święty
 Niektórzy jak mendy żyją na cudzych jajach
 Wypierdalaj, zakompleksiony pajac.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Cze 2013, 22:33:22 »
Nie kazdy jest myszko tak silny, jak Ty :). Ludzie naprawde sa rozni....
juz co prawda mam urlop.ale czy chcesz mi powiedziec ze jest wiecej tych slabych ludzi?kazdy ciagnie na miare swoich sil a ci co leza to albo biadola albo tak im dobrze -to ich swiat .do pracy wstac nie trzeba nikt nad dupa mu nie stoi ,nie trzeba podporzadkowac sie jakims zasadom .zawsze cos sie znajdzie zawsze ktos sie zlituje i da ZAWSZE JAKOS BEDZIE .nie lubie tego okreslenia .moje motto zycia ma byc dobrze a nie jakos .tacy ludzie zyja z mysla byle dzis.mialam meza alkoholika i wiem jak wyglada takich ludzi swiat .praca sie nie zbrudzil bo albo  pozyczyl i zona odda bo wstyd albo wyniosl cos z domu nie majac na uwadze ze wlasne dzieci okradal.temat rzeka ale kazdy przypadek indywidualnie trzeba by rozwazac.ale czy ci ludzie by chcieli zeby ktos porzadkowal ich swiat .chyba nie bo to ich zycie to ich bajka .jeszcze raz stawiam pytanie czy Adam podejmie oferowana prace?taki czlowiek ktory wylecial z obiegu praw i obowiazkow potrzebowalby stroza ktory by go musial pilnowac przy stanowisku ,ktory by go uczyl wszystkiego od podstaw .to jest tak samo jAk ja bym miala przejsc w ich bajke to zapewne bym sibie w ich srodowisku rady nie dala ale za to oni liderami by byli

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #55 dnia: 28 Cze 2013, 22:38:24 »
Dlatego nasze podatki sa takie wysokie. I dlatego, tak uwazam, powinnismy je placic bez szemrania, bo nigdy nie wiemy, czy to nam samym noga sie w zyciu nie podwinie.

Jak to mowia: "Czlowiek planuje, pan Bog kule nosi...".
Czyje sa wysokie tego sa wysokie.
Fajnie sie mowi, jak sie placi 36 procent, gorzej jak 60...
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 28 Cze 2013, 23:10:41 »
A wielu takim wstyd jest wracac do kraju, bo wiadomo , jak kochani rodacy witaja powracajacych: nieudacznik ::)...
i tu sie troche nie zgodze bo co niektorzy nosza dupe wyzej jak ja posiadaja .naprawde nie znajduje wytlumaczenia na takie pokabusewanie swoim mlodym zycie .zspewne przyjechal robota po budowach na czarno chlanie liche zarcie  kolesie prochy i sielanka .POPŁYNAL POPROSTU.myslal ze tak dlugo pociagnie .zapewne zaczal nawalac w pracy ,i sie film potoczyl jak u Polanskiego ze smutnymkoncem .
« Ostatnia zmiana: 28 Cze 2013, 23:21:43 wysłana przez myszka0807 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #57 dnia: 28 Cze 2013, 23:29:46 »
Czyje sa wysokie tego sa wysokie.
Fajnie sie mowi, jak sie placi 36 procent, gorzej jak 60...

Jak sie czerpie nieprzyzwoite korzysci lub zarobki, to i podatki sie płaci nieprzyzwoite?
Zdrowe panstwo i zdrowy układ. Tylko w PL bogaci nie płaca podatkow bo reszta ............. .

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #58 dnia: 28 Cze 2013, 23:34:16 »
"Spuszczacie" sie nad tematem, a w PL, tego nura, zaden z Was by nawet nie zauwazył i tematu by nie było.

Niech Sikorski swoje "pieski" pogoni do roboty od tych bankiecikow i kieliszka szmpana, bedzie lepiej. A moze oni w kolejnym hotelu polska TV załatwiaja a noż Raduś odwiedzi i znow zgrzyt dyplomatyczny bedzie  ;D ;D ;D

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #59 dnia: 28 Cze 2013, 23:58:11 »
Jak sie czerpie nieprzyzwoite korzysci lub zarobki, to i podatki sie płaci nieprzyzwoite?
Zdrowe panstwo i zdrowy układ. Tylko w PL bogaci nie płaca podatkow bo reszta ............. .
No nie wiem czy taki zdrowy.
Generalnie Ci co placa najnizsze podatki ciagna jeszcze wszelkie mozliwe" tilskudy" i "sikringi".
Tym, ktorzy placa duzo podatkow nic sie nie nalezy.
Wiec jak dla mnie do luftu z taka demokracja.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #59 dnia: 28 Cze 2013, 23:58:11 »

UWAGA na oszusta! Pan oglaszajacy sie jako tlumacz Thomas Membrum

Zaczęty przez NeelaDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8296
Ostatnia wiadomość 16 Lip 2011, 13:07:27
wysłana przez roga
słyszelisciie o francuskej firmie .... Pan Buland

Zaczęty przez OSZYSTWO PO CAŁOŚCI !!!Dział Praca w Danii

Odpowiedzi: 3