Ogólne > Przepisy Kuchni Polskiej

Paprykarz z kaszy jaglanej

<< < (2/3) > >>

aisak:

--- Cytat: psychopata w 19 Lip 2013, 12:36:32 ---No nie zartuj, ze po pietruszke mam do Hundige jezdzic ;D Czasam do Irmy "rzucaja" pasternak, podobne w smaku i wygladzie.

--- Koniec cytatu ---
Hehehe, to bylo na zasadzie prawdopodobienstwa, ze kazdy arabski sklep teoretycznie moze pietruszke na skladzie posiadac.

Ja i tak zawsze modyfikuje odrobine ::) :D przepis na moj gust. Ale rzeczywiscie, pietruszka jest tak specyficzna w smaku, ze ciezko ja tu czyms zastapic. Chociaz z pasternakiem nie probowalam... :o.

Dzieki :)

rey2000:
No alternatywa jest, ale nie ma to jak parykarz szczecinski z puszki  ;D

vordingborg:

--- Cytat: rey2000 w 19 Lip 2013, 16:42:57 ---No alternatywa jest, ale nie ma to jak parykarz szczecinski z puszki  ;D

--- Koniec cytatu ---
OOOOO toć to poezja smaku sama w sobie   :) ponoć niejeden Francuz już sobie na nim język poharatał :P

rey2000:

--- Cytat: vordingborg w 19 Lip 2013, 17:44:26 ---OOOOO toć to poezja smaku sama w sobie   :) ponoć niejeden Francuz już sobie na nim język poharatał :P

--- Koniec cytatu ---
Noo... jesli  dobrać się chciał do końca zawartości puszki, uprzednio otwartej recznym otwieraczem,bez widelczyka metodą ,,na francuza,, to napewno tak  ;D

psychopata:
Ja tez mam sentyment do szczecinskiego, aczkolwiek pamietam graffiti na jednym z blokow mojego osiedla w czasach transformacji, ktore glosilo: "Lepsza puszka Pandory niz paprykarz szczecinski"  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej