Dansk afdeling > Dansk sprog
det danske sprog
zpatentem:
--- Cytat: M92 w 25 Lip 2013, 13:42:38 ---Długo uczycie sie juz dunskiego?
Jak długo zajmuje tak srednio, zeby juz cos sie nauczyc tragiczny ten jezyk.
--- Koniec cytatu ---
Wszystko zalezy od ciebie, jezeli rozmawiasz prywatnie z dunczykami, ogladasz dunska tv z napisami,czytasz gazety ze slownikiem, pilnie sie uczysz, paplasz bez kompleksow, to w ciagu 2 lat powinienes mowic dosc dobrze; sprawdzian zrobisz jak wejdziesz do banku z reka w kieszeni i poprosisz o szklanke wody, jak dostaniesz pic to juz mowisz poprawnie, jak cie skreca za napad to jestes leniwym i malopojetnym uczniem. Napisz jak ci poszlo :)
M92:
--- Cytat: zpatentem w 25 Lip 2013, 14:34:42 ---Wszystko zalezy od ciebie, jezeli rozmawiasz prywatnie z dunczykami, ogladasz dunska tv z napisami,czytasz gazety ze slownikiem, pilnie sie uczysz, paplasz bez kompleksow, to w ciagu 2 lat powinienes mowic dosc dobrze; sprawdzian zrobisz jak wejdziesz do banku z reka w kieszeni i poprosisz o szklanke wody, jak dostaniesz pic to juz mowisz poprawnie, jak cie skreca za napad to jestes leniwym i malopojetnym uczniem. Napisz jak ci poszlo :)
--- Koniec cytatu ---
Zamkneli :( Wiec dosc długo nie mogłem odpisac.
M92:
--- Cytat: aisak w 25 Lip 2013, 14:30:08 ---No jesli po polsku rowniez nie rozumiesz... ::).
Ale tak btw, wejdz na swoj stary nick prosze, tekst Cie zdradza... Oraz mapka :D :D :D
--- Koniec cytatu ---
Polski rozumiem, tak mi sie wydaje, ale nie wiem czego sie czepiasz, to juz tak przyjete do nowych uzytkowników?
Jaka mapka?
aisak:
--- Cytat: M92 w 25 Lip 2013, 14:39:22 ---Polski rozumiem, tak mi sie wydaje, ale nie wiem czego sie czepiasz, to juz tak przyjete do nowych uzytkowników?
Jaka mapka?
--- Koniec cytatu ---
Pieknie, zachwycaja mnie Twoje proby zmiany stylu :D. Niestety malo udane ;).
M92:
--- Cytat: aisak w 25 Lip 2013, 14:42:34 ---Pieknie, zachwycaja mnie Twoje proby zmiany stylu :D. Niestety malo udane ;).
--- Koniec cytatu ---
Cos sie przyczepiła, chciałem sie tylko dowiedziec o nauce jezyka, bo ciezko tu bez tego.
Sama sie mozesz łopata, jakas chora .......
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej