Ogólne > Rodzina ...

Ubezpieczenie zdrowotne dla dziecka

(1/2) > >>

mack776:
Witam!
Mam nastepujacy problem:Mieszkam i pracuje w Danii(Bornholm) od 2 miesiecy.Za jakis czas(miesiac-poltora)planuje sprowadzic tutaj zone i coreczke.Moja aplikacja o pozwolenia jest w trakcie zalatwiania(czekam na odpowiedz z Kopenhagi),w zwiazku z czym nie zalatwilem jeszcze meldunku.Gdy dziewczyny przyjada,najprawdopodobniej nie bede mial jeszcze zoltej karty.Jak w takim przypadku wyglada opieka zdrowotna dla corki,do czasu gdy uzyska CPR i wszystkie potrzebne papiery(pozwolenia,meldunek itp)?Corka ma 2 lata.
z gory dzieki za odpowiedzi:)
Bless

waruiny:
Odpowiedź jest tylko jedna : niebieskie karty z Polski dla żony i córki.

farvela:
no wlasnie. Karta EKUZ - należy się po nią zgłosić prze wyjazdem, do lokalnego NFZ. Sugeruję zrobić to jak najszybciej, bo to może trochę potrwać.

varszafiak:
Czy jest mozliwosc ubezpieczyc dziecko od ewentualnych nastepst debilizmu w Polsce?   

cytat... „Scenariusz zajęć zakłada, że chłopcy będą odgrywać rolę dziewczynek, a dziewczynki chłopców. Autorki zalecają nauczycielom przedszkoli, by chłopców podczas zajęć przebierać w spódniczki, pantofelki, blond peruki z różowymi wstążeczkami, namawiać do zabawy lalkami oraz do czesania sobie loków, zaplatania warkoczy. Oczywiście nie należy zapominać,że powinni malować sobie usta czy paznokcie i parzyć kawkę po uprzednim upieczeniu ciastek.

Dziewczynki natomiast, w kraciastych koszulach i ogrodniczkach mają się wcielać w rolę „twardych facetów”, ojców rodziny, majsterkować i zajadać te przygotowane przez „żony” frykasy. Zalecenia dotyczą również „zmiany” płci bohaterów bajek, także Kopciuszek nie jest już dziewczynką a Wyrwidąb chłopcem. Mało tego, to Królewna ratuje Śpiącego Królewicza z opresji w towarzystwie siedmiu karlic.”

http://www.redisbad.info/aktualnosci/genderyzm-przedszkolach-powoduje-dzieci-histerie/

1941:

--- Cytat: mack776 w 02 Sie 2013, 13:04:04 ---Witam!
Mam nastepujacy problem:Mieszkam i pracuje w Danii(Bornholm) od 2 miesiecy.Za jakis czas(miesiac-poltora)planuje sprowadzic tutaj zone i coreczke.Moja aplikacja o pozwolenia jest w trakcie zalatwiania(czekam na odpowiedz z Kopenhagi),w zwiazku z czym nie zalatwilem jeszcze meldunku.Gdy dziewczyny przyjada,najprawdopodobniej nie bede mial jeszcze zoltej karty.Jak w takim przypadku wyglada opieka zdrowotna dla corki,do czasu gdy uzyska CPR i wszystkie potrzebne papiery(pozwolenia,meldunek itp)?Corka ma 2 lata.
z gory dzieki za odpowiedzi:)
Bless

--- Koniec cytatu ---

Ubezpieczeni w formie jakiej podali farvela i waruiny jak najbardzie niezbedne.
Lecz gdy Twoi bliscy nie posiadaja prawa do ubezpieczenia, brak np. rejestracji w Urzedzie Pracy, stad tez brak skladek zdrowotnych w PL, musisz zglosic sie do Kommune w ktorej mieszkasz i wyrobic swoim bliskim Niebieskie Karty ubezpieczenia zdrowotnego ktore wyda Ci Kommune, poniewaz maja oni prawo do ubezpieczenia na Ciebie pod warunkiem, ze jestescie malzenstwem i dziecko jest z Waszego zwiazku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej