Ogólne > Rodzina ...
slub cywilny komu zglaszac w Danii??
1941:
--- Cytat: Dunszczyzna3 w 07 Sie 2013, 13:16:15 ---Wlasnie nie wiem jak jest teraz bo znajomego zonka na akassie jest i skat powiedzial ze on nie moze miec jej fradrag bo juz to zniesli ale warto spytac raz jeszcze bo to ciut inna sytuacja
z doswiadczenia wiem ze czasem jedno pytanie urzedowe ma kilka odpowiedzi w zaleznosci od tzw pani z okienka
--- Koniec cytatu ---
Mylisz sie kolego. Jezeli zona pozostaje na utrzymaniu meza i nie posiada zadnego, ale to zadnego dochodu np. a kasse, kontant suplerende, nie dorabia, w tym przypadku mozna przepisac fradrag zony na siebie. W innym przypadku wskazane jest aby zona miala odrebna karte podatkowa z wlasnym fradragiem poniewaz w innym wypadku zaplaci 60% podatku.
Dopytac nalezy.
Dunszczyzna3:
kolezanka jestem, w lustrze dla pewnosci sprawdzialam ;)
a tak serio i do tematu wracajac to wlasnie w skacie powiedzieli mu ze dochod zonki to akassa wiec lipa, fradrag nie moze byc na niego a szkoda bo w ich przypadku to byloby mega korzystne
1941:
--- Cytat: Dunszczyzna3 w 07 Sie 2013, 21:08:10 ---kolezanka jestem, w lustrze dla pewnosci sprawdzialam ;)
a tak serio i do tematu wracajac to wlasnie w skacie powiedzieli mu ze dochod zonki to akassa wiec lipa, fradrag nie moze byc na niego a szkoda bo w ich przypadku to byloby mega korzystne
--- Koniec cytatu ---
Korzystne??? Przy jej 60% podatku z tego co dostaje z akasse? Nie wiem jak Ty liczysz i co sorrrki.v :o ::)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej