Ogólne > Dania i o Danii
Mieszkańcy Europy wschodniej maja się dobrze w Danii.
aisak:
Wyglada jak tekst reklamowy robiony na zamowienie. Jak tu jest pieknie, cacy, a pieniazki leza na ulicy i jeszcze wcale nie ma potrzeby sie po nie schylac, bo usluzni gospodarze z szerokim usmiechem podadza je na tacy.
A pracowac to w ogole nie trzeba, bo sie wszystko nalezy :D
No i zgadzam sie z prawdziwym bolem z moim przedmowca ::) :D
willy:
Zauważcie drobny szczegół ... tekst mówi o rolnikach ... WYKSZTAŁCONYCH a nie o niewykwalifikowanych robotnikach rolnych.
A mapka pochodzi z tąd: http://da.wikipedia.org/wiki/%C3%98steuropa
Edit:
Właśnie się dopatrzyłem co jest nie tak z tą mapką...
1941:
--- Cytat: willy w 11 Sie 2013, 22:54:18 ---Zauważcie drobny szczegół ... tekst mówi o rolnikach ... WYKSZTAŁCONYCH a nie o niewykwalifikowanych robotnikach rolnych.
A mapka pochodzi z tąd: http://da.wikipedia.org/wiki/%C3%98steuropa
Edit:
Właśnie się dopatrzyłem co jest nie tak z tą mapką...
--- Koniec cytatu ---
A co mialby taki wyksztalcony rolnik robic w Danii, zastapic Dunskiego wlasciciela gospodarstwa rolnego?
Nie! robic bedzie jak kazdy inny pracownik na roli, a jak jest w tej pracy, kazdy wie ;D ;D ;D
Podobnie wiele osob z wyksztalceniem sprzata, pakowanie i myje g...... w zakladach spozywczych jak rzeznie, zakl. drobiarskie, rybne itd. choc do tego rodacy sie rwa bo niezle pieniadze maja.
W dobrym przypadku magazyny (stawki hmmmm) filetowanie ryb lub inne.
Nie mowie tu o wykwalifikowanych rzeznikach ktorzy robia w swoim fachu.
Wiec co wyksztalcony rolnik ma robic w DK jak nie byc zwyklym robotnikiem rolnym?
Pewnie moze Ministrem Rolnictwa DK zostac?
happybeti:
...a pan prezes Ochódzki to jak ojciec rodzony dla nas jest. I nieprawdą jest, że jak byłysmy na zgrupowaniu, to dach przeciekał. Zwłaszcza, że prawie nie padało...
8) ;D
Wy też macie takie skojarzenia , po przeczytaniu tych "spontanicznych wypowiedzi " ? ;D ;D ;D 8)
Idris:
--- Cytat: happybeti w 12 Sie 2013, 06:14:35 ---
...a pan prezes Ochódzki to jak ojciec rodzony dla nas jest. I nieprawdą jest, że jak byłysmy na zgrupowaniu, to dach przeciekał. Zwłaszcza, że prawie nie padało...
8) ;D
Wy też macie takie skojarzenia , po przeczytaniu tych "spontanicznych wypowiedzi " ? ;D ;D ;D 8)
--- Koniec cytatu ---
Betti niekoniecznie. Ja też bym się wypowiedziała w tym stylu jeśli chodzi o moją pracę. Z tym, że ja mam świadomość, że miałam wyjątkowe szczęście. No i nie twierdzę, że inni mają tak samo.
Willy a może by tak link do oryginału?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej