Ogólne > Rodzina ...
rodzinne pomocy proszę
kicia:
Za okres tych 6 miesięcy nie dostaniecie pieniędzy z rodzinnego jeżeli przez ten czas nie wpływały żadne pieniądze na męża konto z pracy
1941:
--- Cytat: malutki27 w 13 Sie 2013, 13:21:29 ---NO TAK MĄŻ MIAŁ 6 MIESIĘCZNĄ PRZERWĘ W PRACY I WRÓCIŁ DO POLSKI. TO JAK TO TERAZ BĘDZIE?TRZEBA ZŁOŻYĆ NOWE PAPIERY CZY MOŻNA TYLKO DOST.WNIOSEK ZE SIE NIE POBIERAŁO RODZINNEGO PRZEZ TEN OKRES W POLSCE?? BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ
--- Koniec cytatu ---
Bedac na pozwoleniu na pobyt czasowy EU masz prawo na wyjazd z DK nie dluzej niz na 6 miesiecy. Przerwa 6mcy i 1 dzien powoduje koniecznosc zalatwienia spraw od poczatku ze zgloszeniem pobytu.
Zatem najpierw maz dostanie za pierwsze 6 miesiecy rodzinne 25 % bo jeszcze nic sie nie zmienilo praktycznie, mimo zamieszania wokol sprawy.
Za ten okres co byl w PL nic sie nie nalezy z DK. Rzecz jasna gdy zlozy wniosek ponownie o rodzinne, nie moze ono byc pobierane w Polsce.
waruiny:
--- Cytat: 1941 w 13 Sie 2013, 14:20:07 ---Bedac na pozwoleniu na pobyt czasowy EU masz prawo na wyjazd z DK nie dluzej niz na 6 miesiecy. Przerwa 6mcy i 1 dzien powoduje koniecznosc zalatwienia spraw od poczatku ze zgloszeniem pobytu.
Zatem najpierw maz dostanie za pierwsze 6 miesiecy rodzinne 25 % bo jeszcze nic sie nie zmienilo praktycznie, mimo zamieszania wokol sprawy.
Za ten okres co byl w PL nic sie nie nalezy z DK. Rzecz jasna gdy zlozy wniosek ponownie o rodzinne, nie moze ono byc pobierane w Polsce.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie. Jak mąż ma nem id, to zrobi to od ręki.
http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php/topic,1049433.0.html
(Jednak powstaje interesujące pytanie: czy po pół roku system będzie go widział ?)
1941:
--- Cytat: waruiny w 13 Sie 2013, 14:54:21 ---Dokładnie. Jak mąż ma nem id, to zrobi to od ręki.
http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php/topic,1049433.0.html
(Jednak powstaje interesujące pytanie: czy po pół roku system będzie go widział ?)
--- Koniec cytatu ---
Jesli zalatwi ponownie procedure zgloszenia pobytu, to bedzie go widzial na starych nr CPR i chyba NemId (choc tego ostatniego nie jestem pewny al chyba tak skoro dziala w net banku i borger.dk).
Jomir:
Cpr na pewno jest jeden do konca zycia. Ale o pozwolenie na pobyt bedzie musial sie starc od nowa. Meldunek rowniez.
Wydaje mi sie, ze po takiej przerwie "pule 6 miesiecy do rodzinnego trzeba wypracowac od nowa", choc podkreslam WYDAJE MI SIE i nie mam czasu tego sprawdzac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej