Ogólne > Hydepark

Co wiedzieliście o Danii zanim tutaj przyjechaliście?

<< < (13/16) > >>

happybeti:
Na mnie te "smorrebrody" wrażenia nie zrobiły.
Może dlatego, że żadna nowość...
Odkąd pamiętam, nie "na codzień", oczywiście, ale przy okazji jakichś domowych imprezek, typu urodziny itd., robiło sie u mnie w domu takie "wypasione" , piękne kanapeczki. Pewnie, że składniki były troszkę inne, ale idea generalnie ta sama  :).

waruiny:
Ja tam byłem polski "słoik". Poniższy link wyjaśni, o co mi chodzi.

http://www.fakt.pl/Kim-jest-prowincjusz-Sloik-w-wielkim-miescie-,artykuly,212374,1.html

:P :P :P

1941:

--- Cytat: waruiny w 16 Sie 2013, 10:13:02 ---Ja tam byłem polski "słoik". Poniższy link wyjaśni, o co mi chodzi.

http://www.fakt.pl/Kim-jest-prowincjusz-Sloik-w-wielkim-miescie-,artykuly,212374,1.html

:P :P :P

--- Koniec cytatu ---

Hmmmm ciekawe, to jak kogos nazwac z miasta, mieszkajacego na prowincji i na weekend jezdzacego do miasta do rodziny hahaha???
A dodam wieksze kuriozum, nie wozacego sloikow???

zpatentem:

--- Cytat: happybeti w 16 Sie 2013, 04:20:43 ---Na mnie te "smorrebrody" wrażenia nie zrobiły.
Może dlatego, że żadna nowość...

--- Koniec cytatu ---

Nowosc, nowosc.. Sprobuj smørrebrød z dobrej frokostrestaurant, kro lub ambitnych delikatesow, zmienisz wtedy zdanie.. :)

Dunska tradycyjna kuchnia dla mnie jest interesujaca tylko w daniach frokostowych, wieczor to zazwyczaj badziewie. Dunczycy zgadzaja sie widocznie z moja opinia bo restauracji z tradycyjnym dunskim jedzeniem w Kbh juz prawie nie ma, a frokostowych zostalo niewiele.

happybeti:
Nie, no, wierzę :)
Na pewno "kompozycje smakowe " inne, niż jada się w Polsce.
Chodziło mi o "ideę" :).
Ale gdy coś mi "wpadnie w oko" , na pewno się skuszę:)
Do tej pory z duńskich (regionalnych ??? ) dań frokostowych to "stjerne/cośtam" ;) jadłam, dobre :). Taka grillowana kanapka z krewetkami, rybą itd...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej