Ogólne > Dania i o Danii

życie w Vejle

(1/2) > >>

ssheet:
Witam Wszystkich.
Potrzebuję pomocy bo rozpoczynam Nowe życie w Vejle .Będę wynajmował małą kawalerkę i mam pracę od 1 listopada.
Czy ktoś może mi pomóc i trochę opisać jak się żyje w tym miasteczku i dużo jest Polaków.Jak w ogóle się w drożyć w te życie w Danii.Jak tubylcy odbierają emigrantów? Co zwiedzać ? Gdzie kupuje się żywność aby było trochę taniej ?
Szukam tak trochę bratniej duszy bo tego wyjazdu boję się i tego nowego otoczenia.Kkiedyś mieszkałem w Anglii 5 lat ale to było dawno i z żoną.A teraz zmieniły się okoliczności bo żona mnie po 14 latach zostawiła dla innego faceta i dlatego wyjeżdżam aby zapomnieć abym już nie cierpieć...

waruiny:

--- Cytat: ssheet w 24 Sie 2013, 21:43:34 ---Witam Wszystkich.
Potrzebuję pomocy bo rozpoczynam Nowe życie w Vejle .Będę wynajmował małą kawalerkę i mam pracę od 1 listopada.
Czy ktoś może mi pomóc i trochę opisać jak się żyje w tym miasteczku i dużo jest Polaków.
--- Koniec cytatu ---
Jest tutaj dział południowa Jutlandia.

--- Cytat: ssheet w 24 Sie 2013, 21:43:34 ---Jak w ogóle się wdrożyć w te życie w Danii.Jak tubylcy odbierają emigrantów?
--- Koniec cytatu ---
Połowa tematów tutaj jest o tym.

--- Cytat: ssheet w 24 Sie 2013, 21:43:34 --- Szukam tak trochę bratniej duszy bo tego wyjazdu boję się i tego nowego otoczenia.Kkiedyś mieszkałem w Anglii 5 lat ale to było dawno i z żoną.A teraz zmieniły się okoliczności bo żona mnie po 14 latach zostawiła dla innego faceta i dlatego wyjeżdżam aby zapomnieć abym już nie cierpieć...
--- Koniec cytatu ---
To też znajdziesz tutaj - dział "Towarzyskie"

( A jak chcesz sobie po prostu porozmawiać - zapraszamy na czat 8))

1941:
Hehehe jaja  ;D ;D ;D  Widze, ze ta cala polonia to coraz samotniejsza zaczyna sie robic hehehe.
Ale dobre wiesci kolego, daj ogloszenie w Towarzyskie a zostaniesz pocieszony  ;)  8)

aisak:

--- Cytat: ssheet w 24 Sie 2013, 21:43:34 ---Witam Wszystkich.
Czy ktoś może mi pomóc i trochę opisać jak się żyje w tym miasteczku i dużo jest Polaków.Jak w ogóle się w drożyć w te życie w Danii.Jak tubylcy odbierają emigrantów? Co zwiedzać ? Gdzie kupuje się żywność aby było trochę taniej ?
Szukam tak trochę bratniej duszy bo tego wyjazdu boję się i tego nowego otoczenia.Kkiedyś mieszkałem w Anglii 5 lat ale to było dawno i z żoną.A teraz zmieniły się okoliczności bo żona mnie po 14 latach zostawiła dla innego faceta i dlatego wyjeżdżam aby zapomnieć abym już nie cierpieć...

--- Koniec cytatu ---
Edit. po wczorajszej "jezdzie" z nami na czacie ;)

waruiny:

--- Cytat: aisak w 24 Sie 2013, 23:44:19 ---Edit. po wczorajszej "jezdzie" z nami na czacie ;)

--- Koniec cytatu ---
Na mój nos, to On nie ma o nas najlepszego zdania. Hahahaha 8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej