Regionalne > Kopenhaga
zapis na listę na mieszkanie
foma1990:
--- Cytat: 1941 w 27 Sie 2013, 02:58:55 ---Hehehehe kolega sie wymeldowal jak wyjezdzal!!!
Gdy zglosil tez wyjazd w Kommune, to na terenie DK nie przebywa!!! Jego nr CPR choc go posiada, jest nie aktywny w systemie zatem nie ma czlowieka na pobycie w DK chyba, ze jako turysta i swietne pytanie waruiny : Czy turysta moze otrzymac mieszkanie w społdzielni???
Przy czym bycie na liscie oczekujacych, to nie otrzymanie mieszkania. Mysle, ze oczekiwac moze (trzeba oplacac bycie na liscie ile to zalezy gdzie sie zapiszesz) ale gdy juz bedzie chcial przyjac jakas propozycje i zalatwiac formalnosci z otrzymaniem mieszkania, to najpierw musi przyjechac tu do DK zglosic ponownie swoj pobyt i po otrzymaniu papabusew tzn potwierdzenia pobytu. zalatwiac sprawy mieszkaniowe. Nastepnie zolta karte bo tam potrzebny jest adres.
Foma1990 kiedy wyjechales z DK, od kiedy Cie tu nie ma? Wazne! bo na zgloszeniu pobytu EU mozesz wyjechac z DK tylko na 6 miesiecy, zeby utrzymac ciaglosc swego pobytu.
--- Koniec cytatu ---
wyjechałem rok temu i wtedy też sie wymeldowałem od brata
1941:
--- Cytat: foma1990 w 27 Sie 2013, 11:19:15 ---wyjechałem rok temu i wtedy też sie wymeldowałem od brata
--- Koniec cytatu ---
Wiec chyba pozostaje Ci wyjscie, takie jakie juz napisalem.
Moze ma ktos jakis inny pomysl, to pewnie podzieli sie tutaj.
Powodzenia.
Teraz mi tak przyszlo do glowy, moze napisz na priv do KA211, ona sie deklaruje prawnikiem, byc moze lepiej zaglebiona jest w przepisy spoldzielcze i te powiazane oraz bedzie miala jakis ciekawszy poglad na sprawe? Zawsze warto :)
Jomir:
Ja osobiscie slyszalam o koniecznosci wykazania sie dochodami, przed otrzymaniem mieszkania.
Jest to wynik polityki "antygettowej". Sa miejsca, gdzie nagromadzenie "klientow socjalnych" jest zbyt wysokie i tam "osadzaja" jedynie ludzi z normalna sytuacja ekonomiczna by zachowac rownowage, zmiejszyc ryzyko niewyplacalnosci spoldzielni, uzdrowic srodowisko unikajac zamykania ludzi o zlym statusie materialnym w "gettcie".
Osobiscie nie sadze, by turysta mogl byc czlonkiem spoldzielni mieszkaniowej. Na grzebanie w przepisach niestety nie mam czasu.
zpatentem:
--- Cytat: Jomir w 27 Sie 2013, 13:33:53 ---Ja osobiscie slyszalam o koniecznosci wykazania sie dochodami, przed otrzymaniem mieszkania.
Jest to wynik polityki "antygettowej". Sa miejsca, gdzie nagromadzenie "klientow socjalnych" jest zbyt wysokie i tam "osadzaja" jedynie ludzi z normalna sytuacja ekonomiczna by zachowac rownowage, zmiejszyc ryzyko niewyplacalnosci spoldzielni, uzdrowic srodowisko unikajac zamykania ludzi o zlym statusie materialnym w "gettcie".
Osobiscie nie sadze, by turysta mogl byc czlonkiem spoldzielni mieszkaniowej. Na grzebanie w przepisach niestety nie mam czasu.
--- Koniec cytatu ---
Jak ma cpr to juz nie taki turysta.Tez nie wiem czy bedac w kolejkach jest sie juz czlonkiem ktorejs ze spoldzielni. Wystarczy zerknac na blankiet zapisu by zobaczyc wstepne wymagania, na co tez nie mam czasu, wole sie klocic na czacie z nastepna ofiara :)
Jomir:
hehe... to nie ze mna :)
Na klotnie tez nie mam czasu.
Przede mna drobny maraton: 36 godzin pracy w 3 dni >:(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej