Regionalne > Kopenhaga

zapis na listę na mieszkanie

<< < (4/7) > >>

zpatentem:
Nie, nie, nie nigdy z toba, bo ty dobrze wiesz o czym piszesz... :)

Jomir:
Albo dobra, troszke by z wprawy nie wyjsc :)
Cpr ma sie do konca zycia. Jest sie w rejestrze i juz.
To tak jak ja mam polski pesel.
Natomiast jak sie wymeldowal z Danii, to wszedzie jest wymeldowany.

Jak napisalam, nie mam czasu/checi na zdobywanie MI niepotrzebnej wiedzy. Na podstawie tego, mozna by w kazdym kraju EU - popracowac tydzien, by sie starac o mieszkanie... Ale teoretyzuje sobie...

Jomir:

--- Cytat: zpatentem w 27 Sie 2013, 15:27:48 ---Nie, nie, nie nigdy z toba, bo ty dobrze wiesz o czym piszesz... :)

--- Koniec cytatu ---

eee... tym razem nie do konca ;D ;D ;D

zpatentem:
Z tego co slyszalem to wolne mieszkanie jest proponowane paru osoba i jezeli ktos sie nie zakwalifikuje, paru nastepnych moze je otrzymac. Lista to czysta kasa dla spoldzielni i posrednika; po co to zmieniac? Podkrelam nie mam doswiadczen z listami ale probuje logicznie myslec.
 Mialem znajoma ktora byla ponad 20 lat na jakiejs liscie, gdy sprzedala dom to natychmiast dostala dobre nowe mieszkanie, ktore przestalo byc dobre z powodu pakistanskich strzelanin na ulicy i nocnych meczy pilki noznej na podworku, wiec szybko dostala duzo lepsze, tanie na 2100 Ø. Nie bardzo rozumiem te mechanizmy, przyznam sie.

farvela:
Podczas zapisu na mieszkanie musisz podać adres duński. Jeśli on tego adresu nie ma to jak ma się zapisać? My obecnie jesteśmy zapisani do 2 spółdzielni, nie musimy wykazywać póki co kontraktów, czy tez dochodów, ale gdy przyjdzie oferta odsylajac ja trzeba bedzie wykazać jedno albo drugie w zależności od spółdzielni. Ale co spółdzielnia to inne wymogi, trzeba pytać w konkretnych:)
Wydaje mi się ze sam cpr do zapisu nie wystarczy, zwłaszcza ze jest nieaktywny.
Aha, i jeszcze coś - spoldzielnia kab czy np 3b wymagają płatności dankortem a jeśli nie ma sie tej karty to wysyłają na adres duński papiery i płatność można zrobić jedynie osobiście w banku albo na poczcie (za pierwszy rok)- także znów się okazuje ze trzeba tutaj mieć adres i konto bankowe. Dab - tu można płacić karta choćby polska więc dałoby radę zdalnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej