Regionalne > Kopenhaga
zapis na listę na mieszkanie
1941:
Gdy sie osiedlasz, wystarczy adres dunski do korespondencji, aby sie zapisac do spoldzielni.
Z tego co watkowicz pisze brat mieszka w KBH, wiec chyba nie ma z tym problemu :)
farvela:
No to pozostaje mu spróbować czy się uda. tak jak pisałam w nielicznych spółdzielniach można płacić online inną kartą niż dankortem :)
aisak:
--- Cytat: farvela w 28 Sie 2013, 00:33:53 ---Podczas zapisu na mieszkanie musisz podać adres duński. Jeśli on tego adresu nie ma to jak ma się zapisać? My obecnie jesteśmy zapisani do 2 spółdzielni, nie musimy wykazywać póki co kontraktów, czy tez dochodów, ale gdy przyjdzie oferta odsylajac ja trzeba bedzie wykazać jedno albo drugie w zależności od spółdzielni. Ale co spółdzielnia to inne wymogi, trzeba pytać w konkretnych:)
Wydaje mi się ze sam cpr do zapisu nie wystarczy, zwłaszcza ze jest nieaktywny.
Aha, i jeszcze coś - spoldzielnia kab czy np 3b wymagają płatności dankortem a jeśli nie ma sie tej karty to wysyłają na adres duński papiery i płatność można zrobić jedynie osobiście w banku albo na poczcie (za pierwszy rok)- także znów się okazuje ze trzeba tutaj mieć adres i konto bankowe. Dab - tu można płacić karta choćby polska więc dałoby radę zdalnie.
--- Koniec cytatu ---
Jestem w KAB, nigdy nie placilam dankort
1941:
Pewnie Farvela chciala sie tylko pochwalic, ze ma taka karte hahaha. Chwalipiectwo bezcenne ;)
Ja za cala reszte place MasterCard i tez nie mam problemow. ;D ;D ;D
farvela:
Aisak. A jak zapłacilas w KAB po raz pierwszy? Od razu po zapisaniu? Chodzi mi o pierwsza płatność.
1941. Mylisz się, nie mam Dankortu ;) choć pewnie się to szybko zmieni :) płaciliśmy w jednej spółdzielni polską kartą, a w drugiej wysłali nam właśnie papiery pocztą bo online można było tylko dankortem. Dzielę się prywatnymi doświadczeniami :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej