Regionalne > Kopenhaga
zapis na listę na mieszkanie
aisak:
Rozmawialam chwile temu z kolezanka. Jest mezatka. Z jej doswiadczenia w niektorych spoldzielniach wymagaja przy zapisaniu kontraktow o prace obojga malzonkow. W niektorych spoldzielniach wystarczy kontrakt jednego z nich. Moze sa i takie wiec, ktore wcale nie wymagaja?
Wszystko zalezy znow od indywidualnych ustalen spoldzielni.
AK211:
Kontrakt ???
A jak oboje nie mają pracy, tak jak wielu Duńczyków obecnie, to co.. mieszkania nie dostaną..? Co za bujda. :o
aisak:
--- Cytat: AK211 w 26 Sie 2013, 20:31:42 ---Kontrakt ???
A jak oboje nie mają pracy, tak jak wielu Duńczyków obecnie, to co.. mieszkania nie dostaną..? Co za bujda. :o
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego bujda? Wyjasnij synonimem ;).
1941:
Hehehehe kolega sie wymeldowal jak wyjezdzal!!!
Gdy zglosil tez wyjazd w Kommune, to na terenie DK nie przebywa!!! Jego nr CPR choc go posiada, jest nie aktywny w systemie zatem nie ma czlowieka na pobycie w DK chyba, ze jako turysta i swietne pytanie waruiny : Czy turysta moze otrzymac mieszkanie w społdzielni???
Przy czym bycie na liscie oczekujacych, to nie otrzymanie mieszkania. Mysle, ze oczekiwac moze (trzeba oplacac bycie na liscie ile to zalezy gdzie sie zapiszesz) ale gdy juz bedzie chcial przyjac jakas propozycje i zalatwiac formalnosci z otrzymaniem mieszkania, to najpierw musi przyjechac tu do DK zglosic ponownie swoj pobyt i po otrzymaniu papabusew tzn potwierdzenia pobytu. zalatwiac sprawy mieszkaniowe. Nastepnie zolta karte bo tam potrzebny jest adres.
Foma1990 kiedy wyjechales z DK, od kiedy Cie tu nie ma? Wazne! bo na zgloszeniu pobytu EU mozesz wyjechac z DK tylko na 6 miesiecy, zeby utrzymac ciaglosc swego pobytu.
1941:
--- Cytat: AK211 w 26 Sie 2013, 20:31:42 ---Kontrakt ???
--- Koniec cytatu ---
Musza wykazac sie jakims dochodem pewnie np. kontant.
Dziwaczne te regulacje w tych KBH spoldzielniach.
Ja gdy otrzymywalem mieszkanie ze spoldzielni, to pies z kulawa noga mnie nie zapytal o moje dochody, czy mam prace itd. Wazne bylo, ze jestem tu legalnie posiadam CPR nr i koniec, w zasadzie oblecialo po okazaniu zoltej karty to wszystko.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej