Ogólne > Dania i o Danii

Klub FC Kopenhaga rozpętał burzę

<< < (13/13)

zpatentem:
Sadze, ze duzo negatywnych opini o mieszkancach Afryki jest spowodowane jakas instyktowna niechecia do wszystkiego co sie tam obecnie dzieje; wojny etniczne i religijne, balagan i rozboj polityczny, masowe i tragiczne ucieczki do Europy,korupcja czy defraudacja pomocy z m.in. Europy. Nalezy tez podkreslic, ze posrednim powodem wielu tych nieszczesc byly panstwa kolonialne.

Przekonany tez jestem, ze niektorzy z tutejszych "rasistow" na pewno  podziwialo Michaela Jordana, Pelego, Denzela Washingtona czy Herbie Hancocka i Billie Holiday; niektorzy posiadali nawet plyty Michaela Jacksona :)

Czasy sie zmieniaja; wielu bezrobotnych wyksztalconych portugalczykow otrzymuje obecnie prace i emigruje do Mozambiku czy Angoli a i tez do Brazylii.

Dodam tez, ze rano widzialem kolejke przed Parkiem; moze sa jeszcze jakies bilety dla "bialych" :)

aisak:

--- Cytat: happybeti w 10 Wrz 2013, 15:29:49 ----\
Zdradzę Ci w sekrecie, że z dziką radościa pomieszkałabym jakiś czas, gdyby okoliczności na to pozwalałay, z jakąś Murzynką, Azjatka, Indianką- ale bym się nauczyła gotować, wow! Egzotyczne dania "z pierwszej ręki" ....pomarzyć można...

--- Koniec cytatu ---
One swietnie gotuja. Jak mieszkalam w Hundige, to na osiedlu co chwile byly organizowane jakies wieczorki kultury czy to afrykanskiej czy nepalskiej, tudziez hinduskiej. Oczywiscie otwarte, oczwiscie z muzyka, tancami i przepysznym domowym, egzotycznym jedzeniem. Rowniez moja sasiadka (kolorowa ::) ) co chwile czestowala mnie jakimis przysmakami :).

Dlatego doskonale rozumiem o czym mowisz i dlatego tez tesknie do "kolorowego" Hundige.... :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej