Ogólne > Rodzina ...
ZMIANY W RODZINNYM
maddzia22:
WITAM WSZYSTKICH !
CZY KTOS JUZ COS WIE CO ZE ZMIANAMI W RODZINNYM?
ZNALAZŁAM TAKI ARTYKUŁ PODOBNO ZNIESLI TA USTAWE NIEKORZYSTNA DLA NAS TYLKO TERAZ PYTANIE OD KIEDY?
http://www.kraka.org/artikler/udbetalte_boernepenge_til_statsborgere_fra_andre_eueoes_lande
JA MAM PRZYZNANE RODZINNE 5 WRZESNIA ALE NA STARYCH ZASADACH.NIE NAPISALI MI CODALEJ TYLKO WYPŁACILI WYRÓWNANIE 25% I TYLE.CZY DALEJ BEDA PŁACIC PO STAREMU?
farvela:
Mi odpowiedzieli ze trwają prace nad ta zmiana z dnia 18 czerwca, ze na bieżąco za pomoca borger.dk bedą informować co w tej sprawie sie dzieje. Także nie wiem czy zdążą na najbliższe wypłaty :)
Jomir:
A trudno powiedziec:
Cos takiego znalalam na stronie skat:
For EU-borgere tæller perioder i andre EU-lande efter disse landes lovgivning dog med i beregningen af de to år. Det betyder fx, at hvis du er EU-borger og ankommer til Danmark efter at have arbejdet eller opholdt dig i et andet EU-land inden for de sidste 10 år, så tæller den periode med i det danske to-års krav. Er du EU-borger, men har du hverken arbejdet eller boet i et EU-land inden for de sidste 10 år, så skal du opholde dig eller arbejde i Danmark i to år, før du kan modtage fuld familieydelse.
Czyli, ze okres pracy/zamieszkania w Polsce wlicza sie w ten okres dwuletni.
Ale!
Na stronie borger.dk juz o tym nie pisza, a odslylaja do ustawy, na ktorej czytanie nie mam teraz czasu, ani glowy:
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=130670
Udbetalingsdanmark odsyla do borger.dk
Czyli jednym slowem karuzela.
Moim zdaniem wszystko jasno bedzie wylozone w styczniu 2014, gdzie wejda calkiem nowe zasady - miedzy innymi uzaleznienie rodzinnego od dochodow.
maddzia22:
CZYLI WSZYSTKO PO STAREMU !!!
I NIC SIE NIE ZMIENIŁO TYLKO MA SIE ZMIENIC !
NO TO CZEKAMY !!
farvela:
Jomir. No ale oni na dzis nie wiedza nic o pracy danej osoby na terenie pl. Bynajmniej w naszym przypadku tak jest. Nie maja żadnej dokumentacji o pracy w pl. Myślisz ze zazycza sobie jakiś świadectw pracy?:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej