Ogólne > Edukacja

FVU - Co to takiego?

<< < (2/3) > >>

Idris:

--- Cytat: 1941 w 14 Paź 2013, 23:43:10 ---Niestety z tym co piszesz, nie zgodze sie co do oplat, za kazdy modul, gdy kommune nie pokrywa kosztow.
Trzeba wlasnie placic za kazdy modultest, jak nie za caly modul gdy sie na niego uczeszcza. Przystapienie do modultestu jest platne z wlasnej kieszeni, smutne ale prawdziwe. Podobnie z koncowym egzaminem, gdy nie zdasz za pierwszym podejsciem, ponowne musisz zaplacic juz z wlasnej kieszeni, nawet jak kommune oplacila Twoja nauke.
Oczywiscie nalezy jasno stwierdzic, ze ile ludziskow, tyle przypadkow oraz tylez doswiadczen i rozwiazan, wiec raczej rozmawiamy o mozliwosciach a nie konkretnym rozwiazaniu induwidualnym.

--- Koniec cytatu ---

A ja tak z innej beczki. Po co zdawać poszczególne moduł testy jeśli się nie chodzi do szkoły?

1941:

--- Cytat: Idris w 15 Paź 2013, 20:30:20 ---A ja tak z innej beczki. Po co zdawać poszczególne moduł testy jeśli się nie chodzi do szkoły?

--- Koniec cytatu ---

Zeby miec papier na czym sie zakonczylo edukacje, w razie zniechecenia??? moze???

Idris:

--- Cytat: 1941 w 15 Paź 2013, 20:43:04 ---Zeby miec papier na czym sie zakonczylo edukacje, w razie zniechecenia??? moze???

--- Koniec cytatu ---
Ten papier to masz w momencie gdy się zniechecasz, np zniecheciles się na module 4 to masz papier na 3 . Nie bardzo pojmuję sens płacenia i podchodzenia do egzaminów na poszczególne moduły  to już lepiej od razu na końcowy

aisak:

--- Cytat: Holger w 14 Paź 2013, 23:14:53 ---FVU zostawcie sobie na doszkalanie, po skonczonej "normalnej" sprogskole. Mozna chodzic jednoczesnie powiedzmy od modolu 4 ale nie polecam. Do Dunskiego potrzebny jest "czas".

--- Koniec cytatu ---
Racje masz. Gorzej, gdy tego czasu nie ma...

Uscisle, mozna chodzic od modulu 3 , ja tak chodze i tym sposobem mam 2 razy w tygodniu po 8h dunskiego, razem ze szkola oczywiscie. Nie jest to takie zle, bo powoduje jednak pozadane "zatopienie sie" w jezyku.

zjawadkp:
Dzięki za pomoc, mam nadzieję że wszystkie informacje mi się przydadzą.

Do FVU pójdę jak zacznę dostawać dagpenge, tj 1stycznia. No chyba że ludzie z dagpenge 'oplaca' mi naukę w szkole językowej. Chociaż w to mało wierzę. Wydaje mi się jednak że pozostanie mi FVU i dagpenge od przyszłego roku.

Nie ukrywam że zależy mi na otrzymaniu papierka żeby móc po wakacjach iść do szkoły bądź też na studia. W zależności czy uda mi się ukończyć moduł 6sty.

A papier jest potrzebny żeby kontynuować naukę w dani, po duńsku. Dużo szkół tego wymaga

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej