Ogólne > Dania i o Danii

Nie możesz uzywać samochodu zarejestrowanego poza DK

(1/2) > >>

Dandee:

Czy ktoś oriętuje się czy wydany zakaz używania samochodu innego jak na duńskich numerach po jakimś czasie ulega przedawnieniu?
Wspomniany zakaz dosłem po tym jak zwróciłem sie z zapytaniem do SKAT w tej sprawie (koszt 400 DKK).
Ku mojemu zaskoczeniu otrzymałem zakaz mimo że nie posiadam żółtej karty a na terenie DK co prawda pracując, jednak przebywam do 3 miesiecy czyli zdecydowanie mniej jak 140 dni w roku.

Dla zainteresowanych tematem kopia odmowy SKAT w załączeniu

vordingborg:
Tak w skrócie to musisz się ożenić w PL a zakaz będzie bezpodstawny  :)

vordingborg:
Zapomniałem dodać cobyś się potomstwem w DK  nie chwalił bo to jak strzelić w pysk cały system   ::) (mam na myśli rodzinne)

happybeti:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Ku mojemu zaskoczeniu otrzymałem zakaz mimo że nie posiadam żółtej karty a na terenie DK co prawda pracując, jednak przebywam do 3 miesiecy czyli zdecydowanie mniej jak 140 dni w roku.
--- Koniec cytatu ---

Skat twierdzi co innego. Według ich dokumentów, przebywałeś  I PRACOWAŁES w Danii o wiele dłużej- od sierpnia do grudnia 2012 i teraz od lutego do sierpnia ...

spokojnytyp:
Witam, jak długo w Danii moge  jeżdzic  samochodem na polskich tablicach ? Jako turysta, jako osoba pracująca z zameldowaniem i jako osoba pracująca bez  zameldowania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej