Ogólne > Hydepark

ustawienie anteny sat

<< < (2/2)

Krakers:
Hmm ... teraz nie wiem czy pomóc ... uzależnienia nie są dobre ;)

ayme - siła 75% oznacza, że odbierasz sygnał z satelity, ale może to być także inny satelita (oczywiście może także oznaczać dobrego satelitę, ale antenę ustawioną w złym kierunku ... a tam naprawdę trzeba trafić co do milimetra - anteną "szukamy" bardzo delikatnie - cały czas patrząc na wskaźniki na telewizorze).

W łapkę pilot od dekodera - wciskamy Setup - później Instalacja - i wybieramy "Antena". Tam są wartości siła i jakość, najważniejsza jest jakość. Jak już wspomniałem - siła będzie także wówczas, gdy anteną trafimy na złą satelitę, Hot-Bird i Astrę dzieli ok. 15 cm "rozwartości" (Astra ciągnie bardziej w kierunku wschodnim od Hot-Birda, jak chwycisz 2 satelity ... to ta "po prawej stronie" (stojąc za anteną) - to będzie ta odpowiednia). Trzeba się trochę pobawić, trafić na Hot-Bird i wtedy szukać jakości.

ayme:
 ;)dzieki za instrukcje Krakers  :Dsprobowalam  na rozne sposoby ,dziwne to bo i dunskich nie ma z you see   a telewizor nie wyglada na zepsuty ,dobranoc ide spac ,bo jutro mam na rano.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej