Ogólne > Kącik Kulinarny

Własna Pizza...Bo czemu nie!?

<< < (4/4)

zpatentem:
Obawiam sie ze jakbyscie pokazali 20 wlochom te pizze to zaden z nich by nie zgadnal co to jest.
Wloska pizza jest cienka i na niej jest bardzo ograniczona liczba dodatkow, uzywa sie tez do niej tez produktow ktore widzialy duzo slonca, no ale Italia to obecnie kraj w kryzysie, a rodacy klada na pizze wszystko co maja w lodowce, bo ich na to stac :)
Mamy na forum wloskiego eksperta ktory odbudowywal Rzym-waruiny; wiec jaka jest jego opinia?

happybeti:
I racja, i nie, zp :)
Bo generalnie pizza jako "biedne jedzenie " to właśnie, to, co masz pod ręką. Jeśli we Włoszech to zazwyczaj były pomidory i jakaś resztka sera, tudzież zioła , to u nas "przegląd lodówki" ;).
"Pizza" moim zdaniem to bardziej "idea", niż konkretne danie ;).
No, ale to moja opinia tylko ;).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej