Ogólne > Rodzina ...

wymogi dotyczące rodzinnego- matka w Danii, dziecko w PL

<< < (2/4) > >>

lukkua:
Witam.
Ja jestem nowy w Danii, bo dopabuse od 22.10.2013 sie tu zjawilem:) Mam taka sprawe, czytam watki dotyczace zasilku rodzinnego i sprawdzam to sobie na necie i wszytsko sie zgadza. Mam tylko jeden problem, by zalogowac sie do Udbetaling Danmark potrzeba nemid, ja go posiadam, ale gdy dochodzi do logowania okazuje sie, ze potrzebny jest mi cyfrowy podpis, bo jak pisza, moj nemid jest za slaby, bo tyczy bankowosci internetowej. skad mam wziasc ten cyfrowy podpis??
Na stronie nemid.nu teoretycznie mozna zamowic ten podpis, tylko, ze jak probowalem to okazalo sie ze dotyczy to osob z dunskim paszportem lub prawem jazdy, gdyz trzeba wpisac muer albo jednego, albo drugiego. czy musze sobie najpierw zalatwic dunskie prawo jazdy????? No chyba ze ja czegos nie zauwazylem na tej stronie:(

Tricia:
Musisz pójść do swojej komuny ( borgerservice) i powiedzieć,że chcesz nem id.Wez zółtą kartę i dowód polski.Wydarzą Ci od ręki.Przynajmniej kiedyś wydawali :)

beenpl20:

--- Cytat: lukkua w 05 Gru 2013, 14:16:27 ---Witam.
Ja jestem nowy w Danii, bo dopabuse od 22.10.2013 sie tu zjawilem:) Mam taka sprawe, czytam watki dotyczace zasilku rodzinnego i sprawdzam to sobie na necie i wszytsko sie zgadza. Mam tylko jeden problem, by zalogowac sie do Udbetaling Danmark potrzeba nemid, ja go posiadam, ale gdy dochodzi do logowania okazuje sie, ze potrzebny jest mi cyfrowy podpis, bo jak pisza, moj nemid jest za slaby, bo tyczy bankowosci internetowej. skad mam wziasc ten cyfrowy podpis??
Na stronie nemid.nu teoretycznie mozna zamowic ten podpis, tylko, ze jak probowalem to okazalo sie ze dotyczy to osob z dunskim paszportem lub prawem jazdy, gdyz trzeba wpisac muer albo jednego, albo drugiego. czy musze sobie najpierw zalatwic dunskie prawo jazdy????? No chyba ze ja czegos nie zauwazylem na tej stronie:(

--- Koniec cytatu ---

Wyglada na to ze musisz isc do Kommuny w miejscu zamieszkania celem aktywacji NemID do obslugi wlasnie Udbetaling, strony SKAT itd. A zeby Kommuna to zrobila to pewnie beda chcieli zebys mial pozwolenie na prace i zolta karte ktore i tak beda ci potrzebne do uzyskania swiadczen rodzinnych.

farvela:
Jak ja odbierałam w kommunie swoje nem id i kody, a nie miałam jeszcze żółtej karty to chcieli potwierdzenie nadania cpr i paszport/dowód osobisty.

lukkua:
Bylem w banku zeby sie dowiedziec o aktywacje nemid, bo mam go dwa kroki od domu i to przez nich bralem nemid i kody. Jednak pani powiedziala, ze musze isc do kommuny i tam mi pomoga. Wiec trzeba tak zrobic i zobaczymy czy faktycznie pomoga

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej