Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

Świąteczne smakołyki

<< < (3/5) > >>

RybkaWillego:
A ja polecam klejner. Pyszne ciastka, ktore mozna dostac w kazdym sklepie. Moznaje tez zrobic samemu. Ja robilam sama i zawiozlam do Polski do rodziny. Ciastka zniknely w 5 minut :)

Jomir:
Rybko, czy "klajner" to samo co faworki?
Wyglada podobnie.

AK211:
Jomir, tego typu ciastek zdecydowanie nie toleruję i nie jadam, ale to nie są faworki, ciasto jest inne.

faja:
Tak, do polskich faworkow klejner sa podobne tylko z wygladu i sposobu smazenia, faworki, inna nazwa chrust sa cienkie, kruche lamiace sie jak galazki suchego chrustu.
Kto ma dobry przepis na wilgotny piernik? Znalazlam kilka w necie, ale chcialabym prosic o sprawdzony. Dziekuje  :)

Jomir:

--- Cytat: AK211 w 17 Gru 2013, 14:30:12 ---Jomir, tego typu ciastek zdecydowanie nie toleruję i nie jadam, ale to nie są faworki, ciasto jest inne.

--- Koniec cytatu ---
No, ja wlasnie tez, ale faworki to smak mojego dziecinstwa, wiec jak zobaczylam zdjecie to zamarzylo mi sie :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej