Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej
Świąteczne smakołyki
RybkaWillego:
A ja polecam klejner. Pyszne ciastka, ktore mozna dostac w kazdym sklepie. Moznaje tez zrobic samemu. Ja robilam sama i zawiozlam do Polski do rodziny. Ciastka zniknely w 5 minut :)
Jomir:
Rybko, czy "klajner" to samo co faworki?
Wyglada podobnie.
AK211:
Jomir, tego typu ciastek zdecydowanie nie toleruję i nie jadam, ale to nie są faworki, ciasto jest inne.
faja:
Tak, do polskich faworkow klejner sa podobne tylko z wygladu i sposobu smazenia, faworki, inna nazwa chrust sa cienkie, kruche lamiace sie jak galazki suchego chrustu.
Kto ma dobry przepis na wilgotny piernik? Znalazlam kilka w necie, ale chcialabym prosic o sprawdzony. Dziekuje :)
Jomir:
--- Cytat: AK211 w 17 Gru 2013, 14:30:12 ---Jomir, tego typu ciastek zdecydowanie nie toleruję i nie jadam, ale to nie są faworki, ciasto jest inne.
--- Koniec cytatu ---
No, ja wlasnie tez, ale faworki to smak mojego dziecinstwa, wiec jak zobaczylam zdjecie to zamarzylo mi sie :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej