Ogólne > Dania i o Danii
Przerwa w pobycie w Danii.
farvela:
--- Cytat: Impossible w 07 Sty 2014, 21:03:14 ---Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Gdyby to byla tylko kwestia obrony to pol biedy niestety bede musiala uczestniczyc w cotygodniowych zjazdach na weekendy. I nawet kupujac bilety na te weekendy nie chce myslec jaka bedzie kwaota ko cowa tego rachunku. Pobyt staly jest chyba jednym z warunkow do otrzymania obywatelsta? Czy sie myle?
--- Koniec cytatu ---
Dlatego pisałam o indywidualnym trybie studiów. Ja tez studiowałam zaocznie ale miałam ten IOS - indywidualna organizacja studiów i ost semestr robiłam mieszkając tu. Napisałam w podaniu ze mieszkam za granica etc. Mając taki tryb nie musisz uczestniczyć we wszystkich zajęciach. Latalam 1 x na miesiąc albo 1 x na 2 mies. Byłam moze na dwóch zjazdach, egzaminy ustawiłam tez pod siebie, nie było ich duzo w ost roku. Potem tylko obrona.. Dziekan wyraził zgodę i dało radę. Pomogli ludzie z grupy wysyłając notatki np. Pomysl nad tym. Myśle ze to dobre rozwiazanie :)
farvela:
No wlasnie. A inna sprawa. Czy musisz sie przyznawać ze wyjeżdzasz? Moze nikt nie zauważy? Moze na krócej trochę spróbuj? Np 3 mies? Ja bym spróbowała na uczelni to załatwić, jest to męczące, takie latanie, ale warto - obronić sie i spokój :)
Jomir:
A czym udokumentuje ciaglosc pobytu?
faja:
adresem w Danii
Jomir:
Za malo.
Trzeba sie okazac umowami o prace albo rozliczeniami rocznymi.
Przy czym nagly drastyczny spadek dochodow ich na pewno zainteresuje, zwlaszcza, ze nie bedzie pobierala ani kontanthjælp, ani dagpenge.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej