Ogólne > Rodzina ...
Dodatki zasilek itp
krzyk26:
Witam,
Na wstępie zacznę że w Danii jestem od września 2012 r. pracę na kontrakt zacząłem w grudniu 2012 r. Posiadam żonę która jest obecnie w Polsce i nie posiada CPR oraz córkę 2,5 roku z grupa inwalidzka (niedosłuch) urodzoną w Polsce. We wrześniu 2013 r. zapisałem się do a-kassy. W grudniu 2013 roku żona znowu zaszła w ciążę, pracowała więc będzie na zwolnieniu ZUS. Na dzień dzisiejszy zastanawiam się czy mam ją tutaj ściągać czy może lepiej już wracać do Polski.
Moje pytanie brzmi następująco jakie dodatki, dodatki na mieszkanie, zasiłki itp mogę otrzymać jeżeli ściągnąłbym je do Danii. Proszę o jakieś konkretne odpowiedzi. Bo nie ukrywam że jak będę sam pracował to będzie na bardzo ciężko. A zawsze każdy grosz się liczy.
Pozdrawiam i z góry dziekuję
Holger:
Fajnie ze posiadles zone i bedziecie miec kolejne dziecko, GRATULUJE.
Niestety nie napisales w jakim wieku jestescie...to teraz bardzo ważne.
Twoja a-kasse nie ma tu znaczenia, lecz dochody jakie otrzymujesz.
Bedzie brakowalo na oplaty, to kommune i w tym przypadku najpewniej pomoże.
ravensedyta:
A ja POSIADAM psa i kotkę i też przysługuje mi jakieś dofinansowanie bo kotka w maju koci się
krzyk26:
--- Cytat: Holger w 01 Lut 2014, 13:56:38 ---Fajnie ze posiadles zone i bedziecie miec kolejne dziecko, GRATULUJE.
Niestety nie napisales w jakim wieku jestescie...to teraz bardzo ważne.
Twoja a-kasse nie ma tu znaczenia, lecz dochody jakie otrzymujesz.
Bedzie brakowalo na oplaty, to kommune i w tym przypadku najpewniej pomoże.
--- Koniec cytatu ---
Jesteśmy z rocznika 83 po 31 lat, dochody jakie otrzymuje jest to 120kr na godzinę wiec myslę ze mało no ale jest cieżko z praca więc trzeba sie trzymać tego co się ma.
ravensedyta
Okres masz czy znowu z kacem z rana wstałaś, jak nie znasz odpowiedzi to proszę głupich pytań lub podtekstów nie dodawaj.
Pozdrawiam normalnych forumowiczów a nie tych którzy ciągle innym źle życzą.
Pozdrawiam
Holger:
Rejestruj zone na siebie, dzieciaczki im predzej zaczna sie jezyka uczyc tym lepiej.
Nie zawsze kasa musi byc najważniejsza... rodzinka w komplecie przede wszystkim.
Zonka urodzi, i jezeli nic nie dostaniesz kommune, to wezmie opieke nad wlasnym dzieckiem (albo nad dwójką jak zdąży), na rok.
Pozniej juz z gorki, znajdzie prace bedzie GIT.
Doplaty do mieszkania mozna wyliczyc tu.
https://www.borger.dk/Sider/handlingsside.aspx?DomainServiceId=72b5638f-70c3-41e3-8974-e7888099d981&PageId=b0244c66-1e26-470c-88c1-768a24b0abc8
Nic innego raczej nie dostaniecie.
P.S.
to wersja optymistyczna ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej