Ogólne > Kącik Kulinarny

Udziec wieprzowy i peklosol

(1/2) > >>

envy86:
Witam,
 naszla mnie ostatnio wielka ochota na zrobienie wlasnej szynki dojrzewajacej i tutaj pojawiaja sie problemy typu gdzie moge dostac caly udziec wieprzowy z koscia w miare przystepnej cenie oraz czy mozna (i gdzie) kupic w danii peklosol. Co do udzca to szukalem rzeznika ale wszystkie rzeznie ktore udalo mi sie znalezc prowadzone sa przez muslimow i nie dostane tam wieprzowiny. Jesli ktos zna odpowiedz na ktores z zagadnien to prosze o konkretne adresy (najchetniej Ishoj i okolice). Z gory wszystkim dziekuje :)

vordingborg:
Ostatnio na forum ze 2 osoby próbują udowodnić że żyrafa to też świnia więc może spróbuj w Kopenhaskim ZOO

faja:

--- Cytat: envy86 w 16 Lut 2014, 19:12:22 ---Witam,
 naszla mnie ostatnio wielka ochota na zrobienie wlasnej szynki dojrzewajacej i tutaj pojawiaja sie problemy typu gdzie moge dostac caly udziec wieprzowy z koscia w miare przystepnej cenie oraz czy mozna (i gdzie) kupic w danii peklosol. Co do udzca to szukalem rzeznika ale wszystkie rzeznie ktore udalo mi sie znalezc prowadzone sa przez muslimow i nie dostane tam wieprzowiny. Jesli ktos zna odpowiedz na ktores z zagadnien to prosze o konkretne adresy (najchetniej Ishoj i okolice). Z gory wszystkim dziekuje :)

--- Koniec cytatu ---
w Bilce przed swietami mozna dostac cale cwiartki swinek, cena bardzo przystepna

Jomir:

--- Cytat: vordingborg w 16 Lut 2014, 19:38:39 ---Ostatnio na forum ze 2 osoby próbują udowodnić że żyrafa to też świnia więc może spróbuj w Kopenhaskim ZOO

--- Koniec cytatu ---

O! Przepraszam, ze swinia to tez zyrafa  ;D
Niby to samo, a nie to samo :)

sopocianka:
Ja widzialam w metro cala swinke :) taka mala moze z 60-70 kg  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej