Ogólne > Hydepark
Czy mamy się wstydzić za duńskich inżynierów? Czyli brzoza uderza ponownie.
happybeti:
--- Cytat: makarpoland w 18 Kwi 2014, 17:46:27 ---TO JEST TO!!
(...)
Chodzi o to, zeby ludzie zainteresowali sie naszym losem i krajemw , ktorym zyjemy!! Ze na swiecie nie jest jak mozna sie tego dowiedziec tego z Facebooka, Onetu, filmow romantycznych itp itd. Zebysmy wiedzieli w jakiej rzeczywistosci zyjemy, zebysmy zaczeli budowac silny kraj i zaczeli myslec o naszej przyszlosci, ktorej moga zagrazac rozni ludzie i procesy. Zebysmy zaczeli budowac wlasna armie, przemysl, think-thank, marke w swiecie itp.
--- Koniec cytatu ---
A nie mówiłam ?! ;D
Makar chce "drugą Koreę" z Polski "zbudować".
Tę Północna, ofkorz, bo w Południiowej to już "na świecie jest tak, jak możemy dowiedziec się z Onetu i Fejzbuka.
To Północna ma własną , "jedynie słuszną" wersję rzeczywistości.
I nic ich nie przekona...
Armię mają, a jakże.
I są baaaardzo patriotyczni ... 8)
makarpoland:
No wiem :)
Najwiekszym problemem jest to, ze nie wiemy jak sie zorganizowac, mamy poczucie ogarniajacej nas beznadziejnosci i niemocy, a czesto blokuje nas sytuacja materialno-bytowa. Dlatego tak ciezko o zmiany, a i nie martwcie sie - troche dzialalem w swoim miescie, ale niewidzialne bariery sa bardzo mocne i czesto nie do sforsowania dla niedoswiadczonego mlokosa na garnuszku rodzicow. Dlatego tez wyjazd - poniekad z bezradnosci i stagnacji, ktora nieatpliwie na mnie by czekala.
Korea - po co takie skrajnosci :-X? Sa tak patriotyczni jak USA - podobno kraj wolnosci, ktory przyzwala na wszystko, by miec zawsze pretekst do nowej wojenki z Korea albo straszeniem swiata tymze krajem. No i nie ma chyba w Korei ropy - gdyby nie to, to juz dawno by tam byli.
happybeti:
Wiesz, Makar, noooo, fajnie, że chcesz , by Polska dorównała USA i wierzysz, ze są na to realne szanse ;D.
Ja takich złudzeń "mocarstwowych " nie mam, zbyt małym krajem na to jesteśmy , więc niestety, nikt się z nami liczył, jak z USA, nie będzie.
Zreszta zgadzam się z Tobą co do reakcji "świata" na to, co się dzieje w Korei- pies z kulawą nogą się nie interesuje, bo ...nie ma w tym pieniędzy, nie ma ropy. No i z nami byłoby właśnie tak samo.
Castro:
Gleen ma dostac swoj program w radio 24syv, z masa nowych informacji w sprawie katastrofy.
Pierwsza audycje z jego udzialem bedzie mozna uslyszec pod koniec maja.
januli:
--- Cytat: makarpoland w 18 Kwi 2014, 17:46:27 ---TO JEST TO!!
Roga - dziekuje z calego serca.
Chodzi o SWIADOMOSC POLAKOW.
Nie chodzi czy w samolocie byla bomba, czy to byla mgla, czy ruski SPECNAZ, czy Mossad, czy inni.
Chodzi o to, zeby ludzie zainteresowali sie naszym losem i krajemw , ktorym zyjemy!! Ze na swiecie nie jest jak mozna sie tego dowiedziec tego z Facebooka, Onetu, filmow romantycznych itp itd. Zebysmy wiedzieli w jakiej rzeczywistosci zyjemy, zebysmy zaczeli budowac silny kraj i zaczeli myslec o naszej przyszlosci, ktorej moga zagrazac rozni ludzie i procesy. Zebysmy zaczeli budowac wlasna armie, przemysl, think-thank, marke w swiecie itp.
--- Koniec cytatu ---
Żeby budować silny kraj to trzeba i porządek wewnątrz zrobić ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej