Ogólne > Hydepark
Nie ma nic za darmo...
CzaryMary:
Wątków o polskich blachach było mnóstwo i nie wiem do którego się dopisać, więc założyłam swoje pytanie. Nie przypuszczałam, że przyjdzie i mi kiedyś pytać o słynne polskie blachy... Rodzina z Polski chce nam podarować auto, porządne, w miarę nowe, z małym przebiegiem, bezpieczne i duże. Przydałoby się nam bardzo, bo nam się ostatnio rodzina powiększyła. Obecne auto jeszcze trochę pojeździ, ale w perspektywie będzie trzeba myśleć o zmianie. I okazuje się, że niestety jak zwykle nie ma nic za darmo, bo jak wstępnie obliczyliśmy podatek, to okazuje się, że na to darmowe auto niestety nie będzie nas stać :-(. Wysokość samego podatku jest dużo wyższa od wartości tego auta w PL. Czy jest jakiś sposób, aby obniżyć podatek? Legalny albo jakiś wykombinowany w stylu wydrapać coś na blacharce, pociąć skórę, wymontować silnik i przywieźć na lawecie?... 8) Bo to że to ma być darowizna, to chyba nie zmienia wysokości podatku w żadny sposób? Ja chcę to auto :'(
Baumi:
Znajoma z Grecji miała podobną sytuację i po prostu przed sprowadzeniem samochodu podkręciła licznik sporo (wskazywał przebieg w setkach tysięcy km :P). Cena auta spadła dramatycznie a co za tym idzie wartość podatku. Oczywiscie musisz liczyć się z tym, że jesli chcialbys go sprzedac w przyszłości to cena bedzie adekwantnie niższa, ale jeżeli ma to być auto tylko dla Ciebie i zamierzasz nim pojeżdzić dlugo to... ;)
szczurek:
Wez pod uwage ze i w Polsce juz wszystko mozna dowiedziec sie o danym aucie .Byc moze owe auto jest juz w rejestrze komputerowym i wszystko moze wyjsc na jaw .Oszustwo ma krotkie nogi .no ale coz Polak Polakowi zawsze dobrze doradzi
Baumi:
Nie przesadzaj szczurek - ja nie namawiam do szustwa, po prostu mówię jaka jest możliwość. Poza tym to o czym piszesz to zapis stanu licznika na najblizszym przegladzie. Ile wzrosło od ostatniego przeglądu - tego nikt nie kontroluje, bo po co?
szczurek:
Co ty za glupoty wypisujesz jest wpisywany stan licznika jaki widnieje .nikt ci nie oblicza ile ty kilometrow przejechalas od przegladu do przegladu .jezdzisz autem czy rowerem.ogladalem ostatnio w tv polskiej jak wlasnie polapali ludzi z przestawionym licznikiem w momencie jak chcieli sprzedac auto.No no moze do ,,SZUSTWA ,,NIE NAMAWIASZ ALE DO OSZUSTWA TO RACZEJ TAK..Daj sobie na luz ,i gratuluje znajomych polakow z Grecji .fajnie by bylo abys ty trafila na takie auto z przestawionym licznikiem i bys sie zdziwila ze rozkraczylo by ci sie po 20 KM !no ale przeciez czemu autko ma tak malo przejechane a taki szrot.pamietaj ze liczniki przekrecaja w jedna i druga strone.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej