Ogólne > Hydepark

Eurowizja 2014

<< < (9/19) > >>

Jomir:

--- Cytat: zpatentem w 10 Maj 2014, 10:09:52 ---Magda-Lena
Ale o co ci wlasciwie chodzi? Nie wszyscy Dunczycy sa oburzeni, na bardzo popularnym forum Nationen w Ekstra Bladet jest wielu zachwyconych i wybierajacych sie do Polski na "lowy", co bedzie prostym zadaniem biorac pod uwage ogromna ilosc burdeli w Polsce.
 Piosenka jest wulgarna i tragiczna, tak jak cala ta impreza, iiiiojejku "mleczarki" sa jednym z faworytow :)

--- Koniec cytatu ---
Powiem wiecej :)
DUnczycy sa zachwyceni!
Niestety nie piosenka, a cyckami, i o to (przynajmniej mi) chodzi.

ayme:
Bo- by bylo politycznie poprawniej zachwycac sie transem z Austri -co nie? ;)

Jomir:
Politycznie na topie jest raczej Ukraina. No i sumie dziewczyna sliczna i utworek porywajacy.

Moralnie poprawne, byloby wedlug mnie zachwycanie sie piosenka z Wegier.
W sumie piosnka tez i zgrabna.

To, ze ciemnogrodowi nie podoba sie tranwestyta, nie oznacza, ze zle spiewa.
Piosnka mila dla ucha i glos niczego sobie.

Manior:
Myślę, że Polska miała problem z wybraniem czegokolwiek do tegorocznej Eurowizji. Z jednej strony sam fakt, że nie było pieniędzy na eliminacje wskazuje na przymuszone podejście do tematu. Z drugiej strony wyglądało na to, że i tak raczej nie liczono, że możemy naprawdę ten konkurs wygrać z aktualnymi piosenkami. Nie mówiąc o tym, że gdybyśmy jednak wygrali, to pojawia się poważny problem z zorganizowaniem Eurowizji 2015 w Polsce (Duńczykom idzie na to ok 70 mln koron). Tak więc wiedząc, że się nie wygra i nie opłaci się wygrać, można sobie pozwolić na prowokację (jak to nazwano).
Nasz występ(ek) (nie chcę używać określenia "nasza piosenka", żeby nie obrażać innych uczestników Eurowizji) pewnie przejdzie do historii Eurowizji. Bardzo ryzykowny, jeżeli Donatan zamierzał pokazać polską kulturę. Po pierwszym obejrzeniu zauważyłem dużo rosyjskich wpływów. Coś w strojach, jakaś harmoszka, taniec... Dziwne, czyżby Polska chciała w obecnej sytuacji promować rosyjską kulturę, jako naszą? Dopabuse niedawno przeczytałem, o pochodzeniu Donatana i to trochę wyjaśniło.
Załóżmy, że Polska wygra. Co wtedy? Czy chcemy, żeby tak była odbierana połowa naszego społeczeństwa za granicą? "Europejczycy! Przyjerzdżajcie i wybierajcie sobie polskie żony, bo mają duże cycki" Coś mi tu nie pasuje. Już chyba dawno temu minął ten czas, żeby marzeniem każdej Polki było złapanie cudzoziemca i wyjechanie z Polski. Nie każda na tym dobrze wyszła.  Mam mieszane uczucia. Pozdrawiam i dobrej zabawy dziś wieczorem.

zpatentem:
MANIOR,

WG.: http://ekstrabladet.dk/ekstra/samfund/article2280803.ece  to ten popis kiczu, chaltury i bezguscia kosztuje 263 mln. koron.

Dobry i utalentowany piosenkarz m/k unika raczej tej przestarzalej, kosztownej Grandprix degrengolady, probujac zdobyc popularnosc poprzez youtube (np :Lana del Rey?).

Zdolni tworcy piosenek wola zaproponowac/sprzedac swoje projekty juz uznanym i wybranym piosenkarzom, niz grac w ta amatorska loterie przeprowadzona przy pomocy golizny i blichtru, dlatego tez czeka was dzis popis beztalencia  ;D

W ramach higieny mentalnej kupie do ogladania od 21.00, film "The late quartet" w ktorym muzyka tez odgrywa ogromna role :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej