Ogólne > Hydepark
Eurowizja 2014
Idris:
--- Cytat: Jomir w 11 Maj 2014, 16:24:31 ---Dlatego, ze piosnka wartosci artystycznej nie miala zadnej, a glosy od Polakow pochodzily, ktorzy nawet na "kobiete z broda" by glosowali, gdyby z Polski byla.
To nie byl glos angielskiego, irlandzkiego czy dunskiego spoleczenstwa to byl glos Polonii.
To nie ma znaczenia zreszta. Jury nie ocenialo cyckow, czy brody, ocenialo muzyke.
I moim zdaniem ocenilo ja sprawiedliwie.
CO dziecku powiedziec?
MOze po prostu prawde?
Ze sa na swiecie ludzie, ktorych fizjiologia nie pasuje do anatomi.
Im dziecko szybciej nauczy sie szanowac innosc, tym lepiej.
Kazda innosc! W polskich szkolach wciaz jest ciezko byc:grubasem, rudzielcem czy okularnikiem. Ba! CHocby nie miec markowych ciuchow, nie isc do komuniii, nie miec lalki High MOnster itp.
MOze pora zaczac dzieci uczyc tolerancji, od grubasa zaczawszy na geju skonczywszy.
Moje dzieci jakos z tym nie mialy problemu.
--- Koniec cytatu ---
A co mi tam, przyłącze się.
Jomir nie przesadzasz trochę? Nie twierdzę że wartość artystyczna polskiej piosenki była wysoka ale bez przesady, podobać się może i w ucho wpada.
Po drugie skąd masz wiadomość że to tylko polonia głosowała? No to w takim razie jest ona rzeczywiście ogromna.
Co do wartości artystycznej piosenki która wygrała to nie oszukujmy się gdyby artysta miał na sobie sukienkę , gdyby zaśpiewał ją jako kobieta lub mężczyzna to byłby to tylko kolejny występ jakich wiele. No ale skoro dołączył do tego ideologię ( jakaś) to oczywiście trzeba zagłosować by się pochwalić tolerancją.
Mi jest szkoda bardzo dobrej piosenki holenderskiej, armenskiej i szwedzkiej bo w całym tym cyrku szans nie miały. Jury nie oceniało brody? Jury oceniało domniemane przesłanie które ta broda niby niosła. Z piosenka miało to niewiele wspólnego.
m.jutlandzki:
--- Cytat: zpatentem w 11 Maj 2014, 20:05:27 ---Co tak naprawde ma to wspolnego z muzyka: zakladanie metrowej peruki, przyklejanie brody czy sensualna produkcja wyrobow mlecznych na tle prostackiej piosenki, rowniez wygibusy na trapezach i muzycy grajacy na niepodlaczonych instrumentach (kazdy musial przywiezc juz gotowy podklad muzyczny)? Przedstawienie jakiegos dobrego cyrku (jest jakis taki francuski ) byloby bardziej interesujace i kosztowaloby grosze.
--- Koniec cytatu ---
Mnie to właśnie najbardziej śmieszy w tym wszystkim, że tak nędzny festiwal kiczu i tandety stał się powodem tak wielkiego poruszenia. Zaś ludzie wysyłający 100 smsów bez przeczytania regulaminu i teraz szumiący o SPISKU... cóż, widać nie mają ważniejszych spraw w życiu.
Jomir:
--- Cytat: Idris w 11 Maj 2014, 20:13:01 ---A co mi tam, przyłącze się.
Jomir nie przesadzasz trochę? Nie twierdzę że wartość artystyczna polskiej piosenki była wysoka ale bez przesady, podobać się może i w ucho wpada.
Po drugie skąd masz wiadomość że to tylko polonia głosowała? No to w takim razie jest ona rzeczywiście ogromna.
Co do wartości artystycznej piosenki która wygrała to nie oszukujmy się gdyby artysta miał na sobie sukienkę , gdyby zaśpiewał ją jako kobieta lub mężczyzna to byłby to tylko kolejny występ jakich wiele. No ale skoro dołączył do tego ideologię ( jakaś) to oczywiście trzeba zagłosować by się pochwalić tolerancją.
Mi jest szkoda bardzo dobrej piosenki holenderskiej, armenskiej i szwedzkiej bo w całym tym cyrku szans nie miały. Jury nie oceniało brody? Jury oceniało domniemane przesłanie które ta broda niby niosła. Z piosenka miało to niewiele wspólnego.
--- Koniec cytatu ---
Sama glosowalam na Holendrow, byli moimi faworytami. Przegrali trudno, ale jestem przeciwna gloryfikacji polskiej piosenki, jak i ponizaniu wygranej.
Idris:
Tylko że nikt nie poniza piosenki. Jakoś do tej pory wcale nie o piosenkę chodziło. Tylko u brodę u artysty który w życiu prywatnym jest mężczyzna na scenie kobietą i dodaje do swojego występu ideologię. Tylko jaką
Jomir:
Piosenka moim zdaniem byla dobra.
Owszem, ze nie kazdy lubi ten gatunek muzyki, ale naprawde nie ma sie o co przyczepic.
Noo.... jeno brody.
Nawet jezeli jest to taki jego image.
Niemka pokazywala gacie, Polki cycki, Islandczycy wystapili w obciachowych garniturkach.
A tu wszyscy brody sie czepiaja.
Wiele lat temu Maryla Rodowicz wyszla na scene z perkusja na plecach (czy czym tam) i tez chwycilo.
Mowimy o "szolbiznezie", a nie odpuscie u ojcow Salezjanow.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej