Ogólne > Kultura

Ostrzezenie tonight DR K 21.30

<< < (4/6) > >>

daniaa:

--- Cytat: kubecek w 26 Maj 2014, 12:08:22 ---Zauważyłem, że starsze filmy są lepiej ocenione od tych nowych...
--- Koniec cytatu ---
Bo kiedyś tworzenie filmu to była sztuka, teraz to w wiekszości komercja.

frisms:
Jutro na DR.K dość późno 23.25 kolejny polski film z 2009 "Enen",Feliksa Falka.

zpatentem:
Nadal sie produkuje dobre filmy ale ktos je musi kupic i dystrybuowac; w dobrych niekomercjalnych filmach nie ma pieniedzy, dlatego musimy czekac na ambitne stacje tv.

Ostatnio wypozyczylem w youbio 3 tegoroczne, dobre filmy, ktorych nie zdazylem ogladnac, bo szybko wylecialy z kin.

W dunskich kinach w ciagu ostatnich parudziesieciu lat grano tylko, z polskich kinematografi, filmy Kieslowskiego, ktory byl w Dk (slusznie imo) uwazany za genialnego rezysera. Po jego smierci grano jego filmy, za darmo przez conajmniej tydzien w Grand Teater w Kbh.

Suma sumarum: dobrze, ze mamy drk czy sv1 czy sv2 :)

daniaa:
Napisałem, że >większość< to komercha. Oczywiście, że nadal produkuje się dobre, szkoda, że to mniejszość.
Dobrze, że w polskich kinach nadal jest miejsce na dobry film tylko trzeba wiedzieć w których.
Np. kino Nowe Horyzonty (film, wystawy, koncerty) - największy w Polsce multipleks prezentujący kino artystyczne we Wrocławiu - polecam :)

jansed:

--- Cytat: daniaa w 27 Maj 2014, 16:34:48 ---Napisałem, że >większość< to komercha. Oczywiście, że nadal produkuje się dobre, szkoda, że to mniejszość.
Dobrze, że w polskich kinach nadal jest miejsce na dobry film tylko trzeba wiedzieć w których.
Np. kino Nowe Horyzonty (film, wystawy, koncerty) - największy w Polsce multipleks prezentujący kino artystyczne we Wrocławiu - polecam :)

--- Koniec cytatu ---

Kiedyś byłem we Wrocławiu, naprawdę podobało mi się, a dowiaduję się takiej ciekawostki ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej