Ogólne > Hydepark
Kantor internetowy - pytania
Mikosz:
Mam pytanie do Was, czy jest sens skorzystać z kantorów internetowych czy lepiej zwykły przelew z duńskiego konta (Danske bank) na polskie konto ? Na zwykłym przelewie więcej się straci niż na internetowym kantorze ?
Podzielcie się doświadczeniami
Bopczyk:
Wydaje mi się, że w internetowym kantorze można oczekiwać wyższych kursów walut..
Jomir:
To chyba roznie wyglada w roznych miejscach. Ja kupuje sporo na Amazonie i zauwazylam, ze duzo wiecej kosztuje produkt jezeli wybieram w koronach, niz zaplata w funtach, ktora moj bank przelicza.
Mikosz:
Mam inne pytanie. Jak wyglądają koszty prowizji jeśli wypłacę powiedzmy 2000 zł z polskiego bankomatu kartą z Danske bank ??
Ja robiąc zakupy płacę duńską kartą nie ma prowizji a jak jest w przypadku bankomatu ??
roga:
--- Cytat: Mikosz w 19 Kwi 2014, 15:56:20 ---Mam inne pytanie. Jak wyglądają koszty prowizji jeśli wypłacę powiedzmy 2000 zł z polskiego bankomatu kartą z Danske bank ??
Ja robiąc zakupy płacę duńską kartą nie ma prowizji a jak jest w przypadku bankomatu ??
--- Koniec cytatu ---
Najlepiej zapytac u zrodla, to znaczy w swoim banku - na pewno dostaniesz tez broszurke z waznymi informacjami o prowizjach, wysokosciach kwot jakie mozesz podejmowac i przez jak dlugi okres czasu itp. Sprobuj tez na stronie swojego banku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej