Ogólne > Dania i o Danii

Firmowy samochód na rejestracjach PL a poruszanie się po Danii

<< < (3/4) > >>

KaczorDonald1999:
Możesz kabusewac pod warunkiem, ze zona będzie siedziała obok. Rozumiem, iż żona nie ma zameldowania na terenie Danii. Miłych wakacji :)

maciek0zielinski:
Możesz kabusewać, ale obok ciebie musi jechać ktoś kto jest zameldowany w dani, przynajmniej ja tak robiłem, i było ok.

MU4EVER:
Wybieram się do Danii za jakiś czas...widzę, że mają dość ostre wymagania w stosunku do kabusewców/pojazdów z zagranicy...
Gdzie mogę znaleźć więcej informacji na ten temat?
Dzieki za pomoc

matusz82:
Zasada jest prosta bez pozwolenia na auto nie mozna poruszać sie po DANII i tu tlumaczenie ,ze samochod jest wynajęty lub pożyczony nie ma nic do rzeczy. Wyjatkiem jest to ,ze możemy kabusewac samochodem nie zarejestrowanym w DK tylko gdy jego wlasciciel lub współwłaściciel siedzi w tym aucie ale lepiej w takiej sytuacji miec przy sobie bilet z promu aby udokumentować ,ze ten samochód przyjechal tu pare dni temu a nie tygogni czy miesiecy.
W przypadku aut firmowych gdy mamy podwójne zatrudnienie tez jest potrzebne zezwolenie na auto.

rafa1712:
Dania  przegrala  w  2007 sprawe  z  unia odnosnie  samochodow  sluzbowych  i  mozna  sie  poruszac  samochodem  firmowym  po  Danii nawet  jesli  on  jest  zarejestrowany w  innym  kraju . Kilka  lat  temu  bylo  to  tutaj dyskutowane  .  To  dotyczy  zarowno  stosunku  zatrudnienia jak i  samochodu  uzywanego  do  jednosobowej  dzialalnosci  na  przyklad  w  Polsce .
Sprawa  dotyczyla  swobody  przeplywu  towarow i  uslug  na  terenie  Unii .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej