Ogólne > Rodzina ...
Paszport dla dziecka w PL
farvela:
Czy ktoś nie mając meldunku w PL wyrabiał dziecku tam paszport? Zastanawiam się do ktorego urzedu mamy się zglosic? Bedziemy tam w wakacje i chcę to przy okazji zalatwic. Mam nadzieję, że to możliwe:)
martuchnam:
nie musisz miec meldunku.mozesz podac dowolny adres zamieszkania.a paszport wyrobisz w kazdym miescie w urzedzie wojewodzkim.wiem sama wlasnie wyrabiam dzieciom paszporty..na szczescie z tym nie trzeba jezdzic do miasta rodzinnego
Jomir:
--- Cytat: farvela w 14 Maj 2014, 12:02:08 ---Czy ktoś nie mając meldunku w PL wyrabiał dziecku tam paszport? Zastanawiam się do ktorego urzedu mamy się zglosic? Bedziemy tam w wakacje i chcę to przy okazji zalatwic. Mam nadzieję, że to możliwe:)
--- Koniec cytatu ---
Wyrabialam ostatnio mlodemu. Wystarczylo w urzedzie wojewodzkim powiazanym z ostatnim miejscem zamieszkania; albo w centralnym (nie wiem jak sie nazywa) w Warszawie, albo przez ambasade (drogo).
martuchnam:
--- Cytat: Jomir w 14 Maj 2014, 14:39:22 ---Wyrabialam ostatnio mlodemu. Wystarczylo w urzedzie wojewodzkim powiazanym z ostatnim miejscem zamieszkania; albo w centralnym (nie wiem jak sie nazywa) w Warszawie, albo przez ambasade (drogo).
--- Koniec cytatu ---
paszport mozna wyrobic w obojetnie jakim urzedzie wojewodzkim niekoniecznie powiazanym z ostatnim miejscem zamieszkania.
wiem bo jestem z lomzy a paszporty wyrabialam w szczecinie bo akurat tu mialam najblizej :)
Jomir:
Ano i racja :)
http://www.malopolska.uw.gov.pl/PressArticlePage.aspx?id=7056
Nie wiedzialam o tym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej