Ogólne > Rodzina ...

Slub z emerytem

<< < (2/4) > >>

lerinka:
witam, prosze podac blizsze namiary to sie skontaktuje i dam odpowiedz.

szczurek:

--- Cytat: MartynaM w 27 Maj 2014, 07:54:08 ---No zadziwiajace jest szalone poczucie humoru naszych rodakow.
Z drugiej strony, patrzac, o ktorej godzinie dodano te "dowcipne" posty,
trudno sie dziwic ;)

--- Koniec cytatu ---
jedni je maja tobie go widocznie brakuje  ;D
Co ma godzina do pisania.Stereotyp jakis?jak mozna inaczej zareagowac ?albo sie kogos kocha i sie idzie na calosc albo najpierw kalkulatorek -liczymy i dopabuse podejmujemy decyzje.?!?!

MartynaM:

--- Cytat: szczurek w 27 Maj 2014, 09:23:53 ---jedni je maja tobie go widocznie brakuje  ;D
Co ma godzina do pisania.Stereotyp jakis?jak mozna inaczej zareagowac ?albo sie kogos kocha i sie idzie na calosc albo najpierw kalkulatorek -liczymy i dopabuse podejmujemy decyzje.?!?!

--- Koniec cytatu ---

Jesli juz mowisz o stereotypach - to laczenie zawsze milosci i slubu, to wlasnie stereotyp. Szczegolnie w przypadku slubow z wielkiej milosci, bo dziecko w drodze, albo sie wlasnie kalkulatorek wlaczylo i wychodzi, ze sie to oplaca.

Mozna zyc z ukochana osoba bez formalizowania zwiazku i jest to zupelnie normalne i uczciwe.

A kiedy juz mijaja lata i sprawy odejscia staja sie bardziej realne, to nie uwazam, zeby rozwazenie za i przeciw formalizowania zwiazku byly tak strasznym wyrachowaniem, zeby trzeba bylo pozwalac sobie na takie zarty.

Poczucie humoru, gdzie drwisz sobie z zupelnie nieznanych ci osob (a moze sie myle) - to nie jest akurat moje poczucie humoru.

P.s.
Pamietaj, ze jesli bedziesz mial szczescie, to tez bedziesz dziadkiem

Jomir:
I slusznie, jak sie ktos nad wszystkim zastanawia . Tak jak napisano powyzej, duzo latwiej pojsci "na hurra" , gdy jest sie mlodym. Z czasem jednak trzeba staranniej patrzec na wszystko. Z emerytura moga byc problemu - by ja wogole otrzymac, trzeba do Danii przyjechac na 10 lat przed osiagnieciem Wieku emerytalnego. Kwota emerytury  to x/40 wymiaru, gdzie x to lata przemieszkane w Danii. Do tego emerytura z Polski i zasilek wyrownawczy . Wszystko razem 8.847 przed podatkiem. W dwojke sie da, ale jak partnera zabraknie , latwo nie bedzie   

szczurek:

--- Cytat: MartynaM w 27 Maj 2014, 11:50:20 ---Jesli juz mowisz o stereotypach - to laczenie zawsze milosci i slubu, to wlasnie stereotyp. Szczegolnie w przypadku slubow z wielkiej milosci, bo dziecko w drodze, albo sie wlasnie kalkulatorek wlaczylo i wychodzi, ze sie to oplaca.

Mozna zyc z ukochana osoba bez formalizowania zwiazku i jest to zupelnie normalne i uczciwe.

A kiedy juz mijaja lata i sprawy odejscia staja sie bardziej realne, to nie uwazam, zeby rozwazenie za i przeciw formalizowania zwiazku byly tak strasznym wyrachowaniem, zeby trzeba bylo pozwalac sobie na takie zarty.

Poczucie humoru, gdzie drwisz sobie z zupelnie nieznanych ci osob (a moze sie myle) - to nie jest akurat moje poczucie humoru.

P.s.
Pamietaj, ze jesli bedziesz mial szczescie, to tez bedziesz dziadkiem

--- Koniec cytatu ---
Martyna podejdz do tego z drugiej strony ktos nie jest juz mlody jak pisze autor postu ,wiec jakies  swoje lata pracy powinien miec .Gdyby kazdy mial tak liczyc kto ile ma i czy warto to slubow by nie bylo albo bylyby zawierane na zasadzie pijawki.moja zona nie wyobraza sobie zeby nie pracowac ,zawsze pracowala nawet jak bylismy w Polsce .nigdy nie wiesz czy prawo sie nie zmieni i z roku na rok wyjdzie ustawa ze po mezu NIE NALEZY CI SIE ZADNA EMERYTURA .tak wiec?!?!?
Odnosnie roli dziadka to juz  nim jestem i jak narazie na brak szczescia narzekac nie moge .tak wiec ?!?!?
Formalizowanie zwiazku jak lata mijaja ???a co ze zwiazkami z wyrachowania dla kasy co sa ze soba kilka miesiecy ,rok i czysta kalkulacja -slub czy nie ?warto czy nie ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej