Regionalne > Kopenhaga

Początek w Danii

<< < (2/2)

farvela:
Bilety na stacjach mozna. Jest jeszcze jedna opcja - twoj chlopak moze kupic rejsekort na okazicieka. 50 kr to kosztuje, online mozna zamowic, na jego cpr. Ale karta jest na okaziciela. Mozesz ja potem uzywac do woli, ladujesz na stacjach albo w necie. I wychodzi taniej niz klipkorty (w weekendy jest najtaniej). I na karte mozesz "nabijać" tez inne osoby. Rejsekort to chyba najlepsza opcja dla Ciebie bo trudno stwierdzic w ktorych strefach bedziesz sie przemieszczala, a bilet miesieczny na wszystkie zony to koszt 1300 kr. Duzo :)

zpatentem:
Pracy szukaj najpierw na Gråbrødre Torv (same centrum) i sasiadujacych uliczkach pozniej smignij pieszo Strøgetem (tez tam pytaj) do Nyhavn potem Sankt Hans Torv (Nørrebro) i okolice (Jægersborggade i Stefansgade).
Wpierw dostan prace, a potem sie zastanawiaj jakimi liniami lotniczymi bedziesz latala :) ; rowerem obskoczysz bez klopotu cala Kopenhage, zdrowo, bezpiecznie, szybko i tanio. Majac klippekort mozesz zabrac rower za darmo do s-tog (miejskie i podmiejskie koleje).
 Rower kupisz tu na forum; ludzie zadzwonia i spytaja jaki kolor/marka, bagaznik? Uwazaj tylko zeby juz sladow krwi i gwaltu na nich nie bylo :) Masz miec male kolorowe wizytowki z twoim numerem tel i 2-3 hasla (nie wiecej) o tym co chcesz robic.

ona_w_dk:
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, są naprawdę pomocne na poczatku mojej drogi :-)

@johnnorton a możesz napisać jak faktycznie ta karta działa? Masz zniżki na jeżdżenie środkami komunikacji miejskiej? Ja w sumie wyliczylam ze będę potrzebować się poruszać po 5 zonach a resztę dojadę rowerem. Bilet miesięczny to kosztuje 900 koron około bez zniżek, normalny. Rozważam jej zakup póki co no chyba ze jakaś alternatywę znajdę jeszcze bądź coś doradźicie ;-)

PS. Mogę liczyć na temperatury 25 stopni w lipcu sierpniu czy to może być problem?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej