Ogólne > Dania i o Danii

Powrót do Polski na stałe

<< < (2/5) > >>

Jomir:

--- Cytat: jorki w 14 Cze 2014, 19:07:45 ---Proszę o normalne odpowiedzi ,a nie o nabijanie bezsensowych postów .

--- Koniec cytatu ---

Trudno odpowiedziec normalnie.

Byles tu za kare, na robotach, ze chesz sie "domagać po 4 latach spędzonych i przepracowanych  tutaj" ?

CO do A-kasse za granica, w szczegolnych przypadkach mozna ja pobierac do 3 miesiecy, ale to zalezy od Twojej A-kasse, ktora powinna wystawic dokument: PD U2

Pronouje zwrocic sie do Twojej A-kasse po odpowiedz.
Jezeli chcesz pobierac pieniadze, musisz byc do dysozycji rynku pracy w Polsce i zameldowac sie tam jako bezrobotny.

Tu mozesz zaczac sprawy on-line:
https://www.borger.dk/Sider/handlingsside.aspx?DomainServiceId=87d2fcfa-1da0-4f86-a4b4-59e98414ec50&PageId=fa183880-b567-4304-8c2c-c16e22a4ab8b

zpatentem:
Prowokujesz i osmieszasz sie swoimi pytaniam, stad te reakcje: z jakiej paki chcesz prezenty na droge czy Dania to Sw. Mikolaj alias Dziadek Mroz?

Jak zaplaciles za duzo skatu to dostaniesz zwroty, masz tez na pewno urlopowe; pamietaj wymelduj sie w komunie.

Jomir : Skoro sie sam zwalnia to chyba pieniedzy od A-kasy nie dostanie na poszukiwanie pracy za granica.

Jomir:
Nawet jakby sie nie zwolnil, to byc moze by nie dostal, bo borger.dk pisze o szczegolnych przypadkach i wyraznie zaznacza, ze to A-kasse decyduje.

NO, ale by nie bylo, ze zazdroscimy, to poinformowalam, choc byc moze nie powinnam, bo maila z pogrozkami dostalam.

MAXFIT:
Witam!

Szybko ci się znudzi Polska,szczególnie po 4 latach spedzonych tutaj. Wiem co piszę:)
Pozdrawiam

Ewa123:
A ja polecam sport do rozładowania negatywnych energii... mniej fast- food'ów i innej przetworzonej żywności... Polecam wyjście na świeże powietrze, zdrową żywność, medytację oraz dążenie do spełnionego życia!  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej