poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Legitymacje dla budowlańców  (Przeczytany 22974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
Odp: Legitymacje dla budowlańców
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Cze 2014, 20:15:07 »
Mam wrazenie ze Jomir, Martuchnam I Happybeti to jedna i ta sama osoba  a jad to naturalny smak w ich ustach   i mylisz sie Happy cos tam  wiem o czym mowisz  tylko przepraszam gdzie niby ci wspaniali fachowcy ?!!!bo jakos po 5 latach pracy tutaj miałem okazje poznac tylko 3 na 300 stu , dziekuje ,,Zpatentem ,,dokladnie wlasnie tak jest jak powiedziałes  a ten co nigdy nie mial wlasnej firmy w tym kraju nie powinien sie wypowiadac w tej kwesti
ja jestem soba i nikim innym...poza tym pieprzysz glupoty totalne.....jako sie ma normalnych ludzi ktorzy robia na umowie i nie robi sie ich w ... to oni tym samym odwzajemnia....
akurat wiem co mowie i nie bede tlumaczyla skad wiem...
« Ostatnia zmiana: 19 Cze 2014, 22:35:52 wysłana przez Jomir »
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Cze 2014, 22:36:33 »
Kochani, ostudzic zapaly i slownictwo, bo bede zmuszona przykrocic dyskusje :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Cze 2014, 22:40:14 »
oczywiscie zgadzam sie z Zpatentem nigdy polacy na budowach nie zarobia tyle samo co dunczycy Jomir myli sie typowe babskie myslenie odpowiedz jest prosta poco zatrudniac polakow  gdzie zawsze sa  i beda  z nimi problemy jak mozna zatrudnic  poukladanych  i grzecznych dunczykow jesli ja bym mial ruskow sciagac do polski na budowe to powiec mi Jomir poco? chyba nie poto zeby placic im tyle samo co polakom no zlituj sie kobieto

Po to, ze brakuje rak do pracy. Brakuje specjalistow. Trabia w mediach, ze brakuje ludzi z zawodowym wyksztalceniem i za kilka lat dopabuse bedzie problem!
Wiec potrzeba jest, ale na fachowcow, a nie "majstrow od wszystkiego".

Problem w tym , ze prawdziwi fachowcy i w Polsce maja rece pelne roboty, a przyjezdza, kto przyjezdza.
Wiec zlituj sie prosze. Naucz sie jezyka i zacznij sluchac co w "trawie piszczy", to bedziesz patrzyl nieco inaczej na to co sie dzieje.
Metro nie skonczone, a zaraz budowa mostu z Lollandi do Niemiec rusza! Szpital w Slagelse w trakcie rozbudowy. Szpital w Køge trzeba rozbudowac. Rigshospitalet rozbudowuje dom parkingowy na pare tysiecy samochodow: Nowoczesne centrale sterilzacyjne w Herlev i Rigsie. To tylko z mojej branzy, ale juz pokazuje skale.
Kto ma to wszystko budowac???

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Cze 2014, 04:02:20 »
Jomir dobrze mówi- WYKSZTAŁCONYCH FACHOWCÓW. I nie wykształconego magistra socjologii, co to umie kłaść glazurę, tylko glazurnika po zawodówce budowlanej.
Ostatnio w "Borsenie" też wielki artykuł na pierwszej stronie, że jakaś firma, produkująca koła zębate ma straszne problemy, bo się nie wyrabiają z zamówieniami, bo nie ma kto pracować- nie ma fachowców.
Do "Firma " :
Pisałam konkretnie o ubezpieczeniu OC dla wykonawców . W niektórych krajach nikt nie pozwoli ci nawet kafelków w łazience połozyć, gdy nie masz takowego- zabezpiecza to interesy zarówno zleceniodawcy i zleceniobiorcy, jeśli coś "pójdzie nie tak" i np. potrzebne są poprawki.
" Polak gorszego sortu"

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Cze 2014, 07:54:18 »
Powiem wiecej, nikt nie przyjmie Twojej oferty budowalnej bez tego ubezpieczenia, ze nie wspomne, ze jest ono obowiazkowe!

Firma

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Cze 2014, 09:12:58 »
Jak was słucham to smieje sie do łez poniewz nie mozna dyskutowac oczyms o czym nie macie pojecia co innego teoria a co innego praktyka ,myslsz Jomir ze ja nie mam zlecen  i ludzi do pracy ?,ubezpieczen ,sprzetu, samochodow? o zgrozo umow o prace i porzadnych stawek dla ludzi ?  no litosci  przeciez Skat i kontrole by mnie zjadły po drugie u mnie stoja w kolejce pod drzwiami ze moze jakis zrezygnuje i wejda na jego miejsce , jezyka to raczej niektore z was powinny  sie uczyc napewno wam sie przyda ,ja mam tłumaczy .Happybeti ty lepiej polityka sie zajmij bo nikt cie na tym forum nie rozumie zrobiłas soie tutaj gniazdko i rozmawiasz w  nie zrozumiałym jezyku mlodzi ludzie cie nie rozumieja no moze dlatego ze wiele latek juz sobie liczysz, martuchnam twoje wulgaryzmy i przeklnstwa na tym forum powinny byc dawno skasowane bo razisz tutaj ludzi swoimi wulgarnymi wypowiedziami widac ze Jomir dazy cie jakimis specjalnymi wzgledami a powinna dawno cei wykasowac no coz widocznie to forum nieobowiazuja zadne zasady  , pozdrawienia   z Brazyli  ;D

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Cze 2014, 09:59:54 »
NIe wkladaj w moje wypowiedzi slow, ktorych nie napisalam!
Widac cos Cie dreczy, ze za kazdym razem probujesz podkreslic czegoz nie posiadasz i jak CI jest dobrze!

No i teraz zdecyduj sie, czy my trzy to jedna osoba, czy jednak trzy, bo troche sie pogubiles!

Wypowiedzi Martuchny zostaly "wymoderowane". Czasem moderuje sie po prostu wypowiedzi, ktore cos wnosza do tematu.
Teraz wykazuje rowniez specjalny "wzglad" dla Ciebie!
Nie kasuje wypowiedzi, ktorej jedynym celem jest obrazenie kobiet!
Mnie nie obraziles jakby co, bo to jest smieszne co piszesz, a nie obrazliwe, ale jednak zwracam Ci uwage, ze mimo nieudolnosci w obrazaniu, nie masz prawa tego czynic, przynajmniej na tymze forum!

To jest jednak ostatni raz - Martuchna to tez do Ciebie!
Od tej pory wszelkie posty majace na celu obrazenie innych uczestnikow tudziez zawierajace wulgarymy beda"lecialy" do kosza.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 20 Cze 2014, 09:59:54 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Cze 2014, 04:52:26 »
@ Firma
A to jest taka miejscowość "Brazyle" ? Gdzie to leży?
No, miło, ze pozdrawiasz :)
Ale widac, że nie tylko języki obce są ci obce. Może jakiś tłumacz polskiego też by się przydał, co ?

A co do realiów prowadzenia firmy budowlanej za granicą, to jesteś w błędzie. Akurat WIEM, o czym mówię  8). Z praktyki 8).
Że w kolejce czekają, jestem w stanie uwierzyć- naiwnych i zdesperowanych nie brakuje  8).
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #22 dnia: 21 Cze 2014, 04:52:26 »

Formularz na a prawo pobytu dla dziecka

Zaczęty przez kahmaDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 23099
Ostatnia wiadomość 14 Lut 2008, 22:47:55
wysłana przez kahma
FORUM DLA NASTOLATKOW

Zaczęty przez JomirDział Hydepark