Ogólne > Kącik Kulinarny

"økologisk AMA" do pieczenia ciasta

(1/1)

Ewa123:
Hej :) Czy ktoś z was używa "økologisk AMA" do pieczenia ciasta ( tutaj podaje link do obrazka https://www.google.dk/search?q=ama+bagning&client=firefox-a&hs=eX2&rls=org.mozilla:en-GB:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ReehU5adCuv14QTU3ICIDw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1600&bih=759#channel=sb&q=okologisk+ama+bagning&rls=org.mozilla:en-GB:official&tbm=isch&facrc=_&imgdii=0j5GzHjlxtUrwM%3A%3BY1Yc2okTq1FczM%3B0j5GzHjlxtUrwM%3A&imgrc=0j5GzHjlxtUrwM%253A%3BIC75BHU6x9pqyM%3Bhttps%253A%252F%252Fwww.iposen.dk%252Fimages%252Fproducts%252F3422_ama_okologisk_margarine.jpg%3Bhttps%253A%252F%252Fwww.iposen.dk%252Fstore%252Fshop%252Fproducts_by_group%253Fgroup_id%253D86%3B212%3B152 ) Wiem, że większość duńczyków jej używa...zastanawiam się czy jest dobra do zrobienia biszkoptu i murzynka? Ktoś próbował robić?

Miłego wieczoru :)

faja:
Margaryna to margaryna.
Jedni mowia ze lepsza od masla, inni, ze gorsza.
Fakt: maslo to tluszcz zwierzecy bogaty w tluszcze nasycone.
Margaryny to   utwardzane oleje roslinne, w zwiazku z tym zawieraja szkodliwe tluszcze trans.
Ale jakis tluszcz trzeba uzywac. Uwazam, ze lepiej uzywac miekkich margaryn, zawierajacych mniej tluszczow trans, a czasem wrecz dodac maslo.
Czy ama jest lepsza od innych margaryn?
To kwestia reklamy, jedni wola Ama, inni Becel,
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/margaryna-rodzaje-co-zawiera-i-dlaczego-warto-ja-jesc_34664.html
Gdzie moge, zastepuje tluszcze olejem rzepakowym lub oliwa, poza tym uzywam masla, ale to moj wlasny wybor.

Motorcycle:
Dzięki za info Możesz opublikować je. Przydatne do codziennego użytku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej